Onsdagen började inget vidare på Skatteverket och Kronofogden. Stora it-problem ställer till det rejält, och det dessutom på en viktig dag för Skatteverket.

– Idag är sista dag för inlämning av en del uppgifter. Dels för rot- och rutarbeten utförda under förra året, men det kommer vi att förlänga till den 5 februari. Dessutom är det sista dagen för företag som ska lämna in kontrolluppgifter i sin deklaration är det sista dagen, men det förlängs också en dag, säger man på Skatteverkets pressjour, som också ligger nere.

Läs också: Nu ska it-kolossen Skatteverket bli agil

– Åh, vad kul med ett samtal som kommer igenom. Telefonin ligger nere och våra interna system också, så vi kan varken ringa eller mejla. De håller på att felsöka för fullt och vi hoppas att det löser sig så snabbt som möjligt. I det här läget kan jag tyvärr inte säga något om hur lång tid det tar eller vad det beror på.

Det beskedet kom vid niotiden på onsdagsmorgonen.

skatteverket

Den enda del som faktiskt fungerar är internetuppkopplingen och myndigheten försöker gå ut med den information man faktiskt har via sociala medier.

– Twitter och Facebook fungerar. Där har vi lagt ut den information vi har. Men det tar ett tag att samla ihop all information, konstaterar presstjänsten.