Huruvida det är en följd av kaoset efter säkerhetshålen Spectre och Meltdown i företagets processorer framgår inte – men nu meddelar Intel i alla fall i ett pressmeddelande att de utser en rad nya chefer för olika områden.

Intel har bland annat skapat en ny organisation som kallas Product Assurance and Security – och denna ska ledas av Leslie Culbertson. I den här rollen ska hon leda Intels genomgripande arbete för att kontinuerligt förbättra produktsäkerheten. Culbertson är en långvägare på Intel, började på företaget 1979, och kommer närmast från posten som personalchef.

Läs mer: Linus Torvalds sågar Intels patchar mot Meltdown och Spectre: ”f*cking insane”

Det här är dock inte den enda förändringen Intel gör. De meddelar också att Michael Mayberry, som haft olika ansvarsområden inom Intels utvecklingsverksamhet, tar ett steg upp och blir teknisk chef, CTO. Han blir därmed ansvarig för Intels globala forskning- och utveckling. Han blir också chef över Intel Labs.

Ann Kelleher blir chef för Intels område Technology Manufacturing, där hon ska ansvara för kvalitetssäkring, företagstjänster och leveranskedjan.

Som efterträdare till Leslie Culbertson som personalchef har företaget utsett Matthew Smith.

Läs mer: Allt fler experimenterar med Spectre och Meltdown – är första angreppet snart här?

Intel rapporterade för sitt helår förra veckan, och även om de slog rekord med en omsättning på 62.8 miljarder dollar – så tappade de den position de haft sedan början på 90-talet, som världens största chipptillverkare, till Samsung.

Intel uppgav i samband med rapporten att säkerhet är ett område som de ska prioritera under 2018.