Intresset för bitcoin och andra kryptovalutor är stort – nervositeten för var det här ska sluta likaså. Olika storbanker har vid flera tillfällen uttryckt skepsis mot de här nya valutorna.

Lloyds Bank, som är Storbritanniens största på utlåning, uppger nu att de kommer att förbjuda köp av kryptovalutor med deras kreditkort. Sedan tidigare har de amerikanska bankjättarna JP Morgan Chase och Citigroup tagit liknande beslut.

Det grundläggande skälet är naturligtvis att de är oroliga för att kunderna bygger på sig skulder som de inte kan betala om värdet går ner plötsligt.

Läs mer: Bitcoin-året 2017: Kursen sköt i höjden men när spricker bubblan?

En talesperson för Lloyds säger till nyhetsbyrån Reuters att det handlar om att skydda kunderna från att dra på sig stora skulder genom att köpa virtuella valutor på kredit, i händelse av att värdet skulle rasa. De uppger inte hur det här ska gå till i praktiken, men tidningen The Telegraph skriver att kreditkortskunder kommer att blockas från att köpa bitcoin online genom att säljare svartlistas.

JP Morgan Chase uppger att de för närvarande inte genomför transaktioner med kreditkort för det här ändamålet på grund av volatiliteten och riskerna, medan Citigroup bekräftar att de inte heller gör det, men de uppger inte varför.

Läs mer: Facebook blockerar bitcoinannonser

Det här gäller bara köp som görs med kreditkort. Med bankkort (debet) kan bankernas kunder fortfarande köpa de här valutorna.

Från början var det kortleverantörer som Mastercard som uttryckte oro över det här, då de upptäckte att fler sådana här affärer gjordes.