Det var i november som chipptillverkaren Broadcom bjöd 103 miljarder dollar, motsvarande 868 miljarder kronor, för processortillverkaren Qualcomm. Det skulle innebära den största teknikaffären någonsin.

Men Qualcomm, som bland annat levererar chipp till telefonjättar som Apple, Samsung och LG, lät sig inte imponeras utan avfärdade budet på 70 dollar per aktie.

Nu skriver Reuters att Singapore-baserade Broadcom kommit med ett nytt bud, på 82 dollar per aktie, där 60 dollar är kontant och 22 dollar i form av aktier. Fördelningen i förra budet var 60 dollar kontant och 10 dollar i aktier.

Totalt skulle det nya budet vara värt 121 miljarder dollar, cirka 965 miljarder kronor. Och det skulle givetvis även denna gång röra sig om världens hittills största teknikaffär.

Läs också: Bet i det sura äpplet – Apple förlorar ny varumärkestvist

Qualcomm är delvis inne i en patentstrid mot Apple kring sina licensavtal. Och enligt uppgifter igår ska Apple dessutom ha hotat med att byta ut Qualcomm mot Intel. Det, och tveksamheterna kring en stundande storaffär, gjorde att Qualcomms aktie sjönk med drygt 4 procent igår.   

– Qualcomm och dess styrelse har nu ett tufft beslut att fatta, eftersom det här är ett ganska övertygande bud, enligt oss, säger Daniel Ives, analytiker på GBH Insights till Reuters.