Lantz leder Lundalogiks landjakt

Kristina Lantz, tidigare koncept- och försäljningschef för Berendsen, blir ny marknadsansvarig på skånska crm-bolaget Lundalogik. Hennes nya uppdrag blir främst att verkställa en offensiv nordisk expansionsplan.

– Det ska inte finnas någon gräns mellan marknad och sälj i en effektiv organisation och det blir min uppgift att se till så att alla marknadsaktiviteter leder till att vi växer genom nya affärer. Samtidigt går jag igång på högt ställda förväntningar och pressen på att nå resultat, så det här jobbet passar mig utmärkt, säger Kristina Lantz, som kommer att ha ett flygande kontor i fyra olika länder.

– Kristina är målmedveten med en energi som är på en helt egen nivå. Jag spår framtida norska, danska och finska stordåd de kommande åren, säger Lars Andersson på Lundalogik.

Byter IBM mot digitala tvillingar

Jonathan Stjernlöf har lämnat IBM, där han senast hade rollen som nordisk partnerchef, en roll han är väl bekant med eftersom han tidigare haft den hos en annan it-jätte, HP. Däremellan har han även hunnit med att vara Sverigeansvarig för IBM:s hårdvara och nordisk affärsområdeschef för stordatorerna.

Läs också: Nya partnern tvingar Evry att rekrytera – här är veckans it-affärer

Sedan nyår är det dock nya äventyr som gäller, och den här gången i tysk regi. Numera är han ny nordisk säljchef på Siemens Industry Software. Där ska han i första hand jobba med det som brukar kallas digitala tvillingar inom design, produktion och prestanda .

chefer
Jonathan Stjernlöf.

– Siemens är i en investeringsfas och ett av få företag som verkligen kan konkret kan visa industrin hur man kan realisera digitala tvillingar idag, att få arbeta i utvecklingsfasen av detta och bygga en specialistinriktad sälj- och partnerorganisation känns som en rolig utmaning där jag har möjlighet att konkret påverka resultatet, säger han.

Hon ska bygga Adobes säljstyrka

Jessica Borgudd är ny säljchef för Sverige och Finland hos mjukvarujätten Adobe. Hon började det nya jobbet strax innan årsskiftet. Innan Adobe var hon Skandinavienansvarig på finska konsultföretaget Sofigate, och hon har även ett förflutet på IDC och Telia. Men nu väntar alltså uppdraget att bygga upp ett säljgäng på Adobes Sverigekontor i Kista.

jessica borgudd
Jessica Borgudd.

– Jag får bygga upp en ny organisation för att utveckla våra kunder så att de kan ta kundernas användarupplevelse till en ny nivå. Det handlar om att ta all den data som finns därute och göra något vackert av det så det blir användbart, säger hon om vad som lockar med det nya jobbet.

Vd-byte på FDT

Henrik Persson lämnar sin tjänst som vd på FDT. Han ersätts av Christian Borell, som närmast kommer från bolagets ägare Elon Group, där han varit vice VD. Christian Borell har under en period varit delaktig i FDT:s operativa arbete och har god kännedom om såväl retail och kedjedrift. Vd-bytet sker den 1 februari och Henrik Persson kommer under en period att kvarstå i en rådgivande roll i bolaget.

Enligt FDT står man nu inför en ny fas med den uttalade målsättningen att bli det givna valet av butiksdatalösningar.

chefer
Christian Borell.

– Jag ser fram emot att få vara en del av ett bolag som står väl rustade inför de krav som ställs gällande unified commerce. FDT har som målsättning att positionera sig inom retail och fokusera på medelstora och stora kedjor. Vi har en stabil ägare i Elon Group där det finns ett stort kunnande inom just retail. Jag känner mig starkt förvissad om att FDT är det givna valet för kedjeverksamheter, säger Christian Borell.

Sogeti bygger vidare i Örebro

Sofia Sundqvist är ny ansvarig för konsultbolaget Sogetis kontor i Örebro. Hon har verkat i it-branschen i drygt 20 år och kommer närmast från det egna företaget Change4Growth, men har även haft titlat som projektledare, cio, kontorschef, operativ chef samt affärsområdeschef.

Läs också: It-proffs vinnare på framtidens arbetsmarknad

– Jag tycker om att leda och att växa både människor och affärer, och själv inspireras av andra. Sogeti är ett stort, globalt företag med stark lokal närvaro och autonomi. Det attraherar mig och ger mig möjlighet att lyckas väl i min nya roll, säger hon och konstaterar att det finns en lika tydlig som viktig utmaning att ta tag i med en gång, rekrytering.

– Örebro med omnejd är en expansiv region med framåtanda. Sogetis kundbas ökar och vi kommer att behöva rekrytera ett tiotal personer snarast och förstärka vår redan stora expertis inom uppkopplade lösningar för tillverkande industrin, systemintegration, analytics och business intelligence och projektledning.