TDC:s styrelse har för avsikt att dra tillbaka sin rekommendation av det ingångna avtalet med MTG gällande att kombinera MTG Nordics med TDC.

Det framgår av ett pressmeddelande från MTG, som har informerats av TDC om avsikten.

– Samgåendet är villkorat av, bland annat, godkännande från TDC Groups bolagsstämma. MTG kommer att meddela ytterligare information till marknaden så snart bolaget har mer information att ge, heter det i MTG:s pressmeddelande.

Enligt vad danska Ritzau rapporterar på måndagsförmiddagen vill TDC inte kommentera uppgifterna.

I en intervju med Berlingske Business i helgen argumenterade TDC:s styrelseordförande Pierre Danon däremot för MTG-affären, som han menade kunde bjuda aktörer som Netflix och HBO motstånd.

TDC har kontaktats av en "potentiell budgivare" och har därför konsulterat med och meddelat MTG att TDC:s styrelse avser att dra tillbaka sin rekommendation av MTG-affären om det kommer ett bud på alla aktier i TDC.

– Det är inte alls säkert att nuvarande diskussioner kommer att leda till att den potentiella budgivaren lägger ett bud, skriver TDC.

En talesperson för TDC vill inte kommentera för Nyhetsbyrån Direkt huruvida ovanstående potentiella budgivare är densamma som blev känd förra veckan och som TDC då avvisade, eller om det är en ny aktör som har kommit in i bilden.

Telia meddelar att bolaget inte nu för några diskussioner med TDC om ett potentiellt förvärv.

Det framgår av ett pressmeddelande där Telia noterar rykten i marknaden rörande ett potentiellt förvärv av TDC.

Telia bekräftar dock att bolaget har undersökt olika alternativ, inklusive ett potentiellt förvärv av TDC, som en del av den strategiska översynen av sin position i Danmark.

Nyhetsbyrån Direkt