Det är inte ovanligt att en dystopisk bild målas upp över hur AI påverkar framtidens arbetsmarknad. AI-verktyg och robotar kommer helt enkelt att klara av många jobb bättre än vi människor, är det många som tror.

Men Sebastian Thrun, som är medgrundare av forskningsinstitutet Google X, har en mer positiv ingång. Han tror att AI kommer att göra oss till ”övermänskliga” arbetstagare i framtiden.

Läs mer: AI förändrar hela samhället – det måste vi börja diskutera

Det sade han under ett föredrag under konferensen World Government Summit i Dubai, rapporterar den amerikanska nyhetskanalen CNBC.

– AI är ett verktyg och vad det kan göra riktigt, riktigt bra är att få de repetitiva jobben att försvinna. Om du är en arbetstagare, säg en läkare eller en advokat som gör samma sak dag in och dag ut, och om du har ett AI-verktyg som ser över axeln på dig och lär sig, då kan du själv bli övermänsklig, en mer kraftfull person.

– Det här innebär att en del jobb försvinner, de mer repetitiva arbetena, naturligtvis. Men de ersätts av skapande arbete, så vi måste röra oss från en repetitiv arbetsmiljö till ett kreativt där vi skapar nya saker.

Läs mer: Deepfakes är det läskigaste på nätet just nu – och ett tydligt exempel på riskerna med AI

Efter att han varit med och grundat Google X så lämnade Thrun sökjätten 2014 och nu är han vd för Kitty Hawk, ett företag under Googles moderbolag Alphabet som utvecklar flygande bilar.