Över 90 procent av alla som gick ut Yrkeshögskolan 2016 fick jobb året efter examen.

För de runt 1 300 som examinerades från data- och it-utbildningar ligger siffran på 90 procent. Tidigare år har andelen legat på 80 procent, det framgår av en rapport från Myndigheten för yrkeshögskolan.

Det innebär att de, tillsammans med dem som gått utbildningar inriktade på teknik och tillverkning, var de som förbättrade sina jobbchanser mest av alla grupper från Yrkeshögskolan som examinerades 2016.

Läs också: Här snabbdrillas utvecklare utan krav på ett perfekt cv

Alla som gått it-inriktade yrkesutbildningar ligger på samma nivå – det finns inga skillnader mellan män och kvinnor, olika åldersgrupper eller mellan dem som är inrikes eller utrikes födda.

De it-utbildningar som erbjuds spänner från systemvetenskapliga inriktningar till sådant som olika typer av programmering och speldesign och utbildningar för utvecklare och projektledare.

Det är ofta lite trögare att få jobb för dem som gått it-utbildningar på Yrkeshögskolan jämfört med dem som gått andra inriktningar. En månad efter examen hade 69 procent av dem fått ett jobb, jämfört med 79 procent för alla som gått ut.

Och efter ett halvår låg de med it-examen efter – 86 procent hade då fått jobb jämfört med 92 procent av alla dem som examinerats.

Läs också: It-proffs vinnare på framtidens arbetsmarknad

Det är heller inte alla som får jobb som överensstämmer med deras utbildning. I dag ligger det på 72 procent, också det mer än tidigare period då det legat under 70 procent.

Samtidigt uppger över 90 procent av de som examinerats att den it-utbildning de gått, åtminstone delvis, varit en förutsättning för att de skulle få det jobb de fått. Och lite drygt hälften uppger att de fått lära sig det de behöver för att göra sitt nuvarande jobb under utbildningen.