Vi har tidigare skrivit om Apples planer på att invadera Kungsträdgården. Nu är det även klart att rivalen Samsung ska öppna sin första flaggskeppsbutik i Sverige. Den sydkoreanska jätten har tecknat ett hyresavtal för en lokal på Kungsgatan. Det skriver tidningen Fastighetsvärlden.

Den aktuella adressen är Kungsgatan 30, och butiken kommer att öppna i vår. Det innebär att man kommer hinna före Apple när det gäller att öppna en butik i centrala Stockholm.

I Täby Centrum var rollena de omvända, det vill säga Apple hann före. Och den konceptbutik som Samsung öppnade i Täby 2014 har redan hunnit bomma igen.

Läs också: Efter 25 år tappar Intel positionen som världens största chipptillverkare

Men den nya butiken i centrala Stockholm verkar vara i en helt annan skala. Enligt Fastighetsvärlden är det 225 kvadratmeter där man ska skapa en aktivitetsyta för varumärket, och där fokus kommer att vara mobiltelefoni och IoT. Dessutom ska bolaget erbjuda upplevelser av den senaste tekniken samt ha komplett service för allehanda Samsungprylar.

Fastighetsvärlden skriver att Samsung, tillsammans med Uniqlo, har stått högst på många fastighetsägares önskelista under flera år. Och några har även hoppats på en Samsung Megastore som finns i Asien.