Som vi skrivit tidigare blev det en oväntat märklig kamp om vem som ska leverera hårdvara till skolorna i Stockholms stad. Lin Education, som först fick avtalet backade från sitt anbud, och istället fick Caperio, som numera heter Advania, tilldelningsbeslutet.

Nu har tiden för överprövningar av beslutet löpt ut, och idag undertecknades också storavtalet, som löper på två år och innefattar samtliga kommunala förskolor och skolor i Stockholms stad. Totalt handlar det om 55 000 digitala enheter per år som Advania ska leverera. Det uppskattade värdet för de två åren ligger på en halv miljard kronor

Läs också: Miljardavtalet klart: nu tar Fujitsu över Stockholms skolor

– Självklart så är vi mycket nöjda och ser fram emot att kunna förse Stockholms förskolor och skolor med kvalitetsutrustning. Vi är både stolta och ödmjuka inför uppgiften. Framför allt är vi stolta över att kunna bidra till den digitala utvecklingen i våra skolor och ge nästa generation tillgång till framtidens lärande, säger Advanias vd Tomas Wanselius.

Och på Stockholms stad låter man också nöjda över att affären till slut blev klar.

– Det är mycket glädjande att vi nu får en modern it-service som kommer att stötta Stockholms förskolor och skolor i deras digitaliseringsarbete. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Advania för en tidsenlig och likvärdig skola genom ökad flexibilitet i tillgången till digitala enheter, säger stadens tillförordnade it-direktör Johanna Engman.