Enligt analysföretaget Strategy Analytics så stod Apple för 51 procent av den totala omsättningen på den globala smartphone-marknaden under fjärde kvartalet. Det innebär alltså att Apple omsätter mer på egen hand än hela den övriga smartphone-industrin tillsammans.

Totalt omsattes 120 miljarder dollar under fjärde kvartalet på smartphone-marknaden – vilket är all-time-high i Strategy Analytics mätningar.

Linda Sui, analytiker på Strategy Analytics, säger i en kommentar till undersökningen:

– Vi beräknar att den totala globala smartphone-försäljningen växte med åtta procent och därmed når ett all-time-high på 120 miljarder dollar under fjärde kvartalet. Samtidigt ökade snittpriset med 18 procent jämfört med fjärde kvartalet 2016. Smartphone-industrin har lyckats med att både öka priserna och omsättningen, trots att volymerna gått ner lite senaste tiden.

Läs mer: Så hyllas supermobilen Iphone X av analytikerna

Neil Mawston, analytiker på samma företag tillägger:
– Vi beräknar att Apples Iphone slår ett rekord nu när de står för 51 procent av den totala smartphone-omsättningen i världen. De genererade en omsättning på 61 miljarder dollar under kvartalet, tack vare solid efterfrågan på deras premiummobil Iphone X och Apple står nu för en större försäljning än hela den resterande smartphone-industrin tillsammans.

Samsung ökade sin smartphone-omsättning med 16 procent till 19 miljarder dollar under perioden, enligt Strategy Analytics.

Trea i världen är Huawei som under fjärde kvartalet sålde smartphones för 8,4 miljarder dollar.