En färsk global undersökning från konsultföretaget Ascend2 sätter förstoringsglaset på hur data används i företags marknadsföring.

Den visar att det är många som vet hur viktigt det är med dataanalys i annonskampanjer – men att det fortfarande är många som inte kommit ut ur startblocken. Till exempel uppger 51 procent av de tillfrågade att det är högsta prioritet att ”använda dataanalys för beslutsfattande”.

Läs mer: Skriande behov av dataanalytiker på marknadsavdelningarna

Men en annan fråga i undersökningen indikerar att det kanske är si och så med hur man faktiskt använder sina data. När det gäller att aktivt integrera data i marknadsföringstekniker så svarar 51 procent att de gör det, men hela 43 procent att de bara pratar om det. 6 procent svarar att de inte gör något alls.

Det här uppmärksammas av affärssajten eMarketer, som är specialiserade på det här området.

eMarketer skriver att marknadsförare som inte skiftar från att prata om data till att aktivt använda riskerar att bli frånsprungna. De förutspår att fyra av fem dollar som spenderas på digitala displayannonser i USA kommer att gå till programmatisk annonsering, vilket är ett område där datakompetens är helt avgörande.

Läs mer: Här är världens 10 hetaste techbolag inom marknadsföring

Undersökningen av Ascend2 är global och har genomförts bland 233 höga chefer på företag i olika storlek.

Missa inte eventet alla pratar om: Webbdagarna Stockholm 20-21 mars 2018 »