Det här blir Googles tredje försök att skapa en bred betalningstjänst. Den ska därmed ersätta de tidigare Android Pay, som har låtit användare köpa varor med sina Android-telefoner, och Google Wallet, där användarna kunnat skicka pengar till vänner och familj.

Läs mer: Beslut om e-kronan kryper närmare – 19 it-företag slåss om Riksbankens gunst

Att Google gör nya försök inom det här området är inte så konstigt. Betalningar är stekhett, inte minst som en följd av att allt fler väljer andra sätt att betala än via kontanter - och både banker och teknikleverantörer försöker därför hitta attraktiva tjänster.

I en bloggpost skriver produktchefen för betalningslösningar på Google, Gerardo Capiel, att den nya appen bara är en del av allt de planerat inom det här stekheta området. De arbetar med att föra ut den här lösningen till alla Googles produkter, så oavsett om man handlar genom Chrome eller med Google Assistant så ska användaren ha tillgång till sin kassa genom att använda de kort som sparats på Google-kontot.

Capiel skriver också att de arbetar med att bygga ut sitt partnernätverk så att Google Pay ska kunna användas vid betalningar online eller i butiker med hjälp av smartphones.

Tjänsten ska också erbjuda bättre information för konsumenter, där de ska kunna se sina senaste transaktioner, hitta butiker i närheten där lösningen kan användas, och få tips.

Vidare skriver Gerardo Capiel att Google Pay ska kunna användas för att betala i kollektivtrafiken i städer som Kiev, London och Portland – och fler ska tillkomma inom kort.

Läs mer: Milstolpen: Nu betalar svenskar oftare med appar än med kontanter

Fler funktioner ska sedan rullas ut. De som bor i USA eller Storbritannien ska till exempel inom ett par månader kunna använda tjänsten för att sända och ta emot pengar. Under tiden som det här införs ska Wallet-appen kallas Google Pay Send.