Atos tar in säljchef från Tieto

 Nilesh Sakarikar
Nilesh Sakarikar.

Franska konsultjätten Atos fortsätter bygga upp sitt svenska team. Senast in på det svenska huvudkontoret i Solna är Nilesh Sakarikar, som kliver in i rollen som försäljningschef. Han kommer närmast från Tieto, där han varit i 15 år och jobbat med nordiska kunder inom affärsområden som Health Care, Retail, Service och Manufacturing.

– Atos är ett ledande globalt företag inom digitala tjänster. Det är imponerande att se det arbete man har gjort under vinter-OS där man i stor skala och med en snäv tidsplan har gett det en modern digital touch. Det här är ett perfekt tillfälle för mig att bidra med min expertis, säger han om det nya uppdraget där han främst ska fokusera på svenska kunder och deras digitala transformationsresa.

Byter Xerox mot Epson

Epsons fortsätter satsa på företagsmarknaden och har rekryterat Adam Knapp till rollen som ansvarig för b2b-försäljning i Norden. Han kommer närmast från Xerox och ska jobba med hela Epsons företagssortiment inom skrivare och projektorer. Det här är första steget i den nordiska b2b-satsningen och fler tjänster ska tillsättas framöver.

Adam Knapp.
Adam Knapp.

– Epson befinner sig i en spännande tillväxtfas och det i kombination med ett starkt varumärke och högkvalitativa produkter känns som ett mycket spännande uppdrag. Många konkurrenter inom printbranschen skär idag ner på sina organisationer och har svårt att få till lönsamhet men här har Epson ett unikt läge med sina produkter och lösningar att ta stora marknadsandelar och växa, säger Adam Knapp.

– Adam passar vår profil perfekt, han har en bevisad förmåga att leverera efter högt uppsatta mål och en mycket intressant bakgrund. Med hans erfarenhet och expertis är jag övertygad om att vi kan skynda på vår resa i Norden och snabbt nå nästa nivå, säger Ernest Quingles, med den lite lagom nätta titeln executive director, end-user & corporate reseller sales för Epson i Europa.

Förra Sibabossen kliver in hos HiQ

Susanne Ehnbåge.
Susanne Ehnbåge.

Konsultbolaget HiQ:s valberedning har beslutat att föreslå årsstämman 2018 att Susanne Ehnbåge väljs som ny styrelseledamot. Hon är fortfarande vd och koncernchef för Netonnet Group men kommer under 2018 tillträda som till vd på klädkedjan Lindex.

Valberedningen anser att Susanne Ehnbåges kompetenser förstärker styrelsen, inte minst genom hennes erfarenheter gällande omvandlingen till mer e-handel.

– Vi är mycket glada att Susanne accepterat att ingå i HiQ:s styrelse. Med Susannes kompetenser kommer en redan bra och väl fungerande styrelse att bli ännu bättre, säger valberedningens ordförande Joachim Spetz.

Vd-optimering

Optimizer Invest, som har investerat i flera it-bolag byter vd. Petter Moldenius tar över efter Johan Kinnander, som varit tillförordnad vd sedan december 2017. Den nya vd:n kommer närmast från rollen som chef över M&A-avdelningen på det schweiziska bolaget Ascom.

Petter Moldenius.
Petter Moldenius.

– Jag är mycket imponerad över Optimizers grundartrio, teamet bakom dem och vad de har åstadkommit hittills. Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter för att hitta nya investeringsmöjligheter så väl som att utveckla den befintliga bolagsportföljen. Det är en ära att få ingå i teamet bakom Optimizer och jag gläds åt att få vidareutveckla bolaget tillsammans med samtliga medarbetare, säger Petter Moldenius, som tillträder sin tjänst 1 april och kommer att utgå från huvudkontoret på Malta.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Petter Moldenius som ny vd. Hans erfarenhet inom teknikorienterad M&A gör honom till rätt person att leda Optimizer Invests fortsatta utveckling. Optimizer Invest är inne i en väldigt aktiv fas där vi dels kommer lansera och fortsätta utveckla egna projekt, men där vi även tittar på ett flertal spännande investeringar. Vi tror Petter är perfekt för att driva denna verksamhet, säger Mikael Riese Harstad, partner på Optimizer Invest, som bland annat investerat i bolag som Sequra, Tinitell och Readly.

Hon ska ta pulsen på Pulsen

Eva Fröberg.
Eva Fröberg.

Eva Fröberg har rekryterats till rollen som hr-chef på Pulsen. Hon tillträder den 19 mars, och ska se till att Pulsens olika bolag attraherar rätt kompetens samt givetvis behåller och utvecklar sina befintliga medarbetare i takt med att bolagen växer. En viktig byggsten för henne blir att bygga och utveckla Pulsen som arbetsgivarvarumärke när bolaget siktar på att ta in spetskompetens till sina olika nischade bolag.

Eva Fröberg kommer närmast från byggbolaget Peab där hon varit hr-manager och personalchef för affärsområdet Anläggning i region Väst.

– Pulsen är ett välrenommerat familjebolag med tydligt fokus på långsiktighet och tillväxt vilket tilltalar mig. Bolaget är inne i ett mycket spännande skede där det finns alla möjligheter att tillsammans med duktiga människor få bidra till något fortsatt stort och fint, säger Eva Fröberg.

– Det känns fantastiskt bra att få Eva som medarbetare. Redan nu görs goda insatser inom respektive bolag kring medarbetarskap och arbetsmiljö, men det går att göra mycket mer. Medarbetarna är vår största tillgång och den centralt placerade hr-rollen gör att vi kan utbyta erfarenheter och utvecklas inom området i en högre takt än tidigare. Med Evas klokskap och erfarenhet som stöd kan vi ta nästa steg på vår utvecklingsresa att bli en arbetsgivare i världsklass, säger Jonus Bartholdson, vd för Pulsenkoncernen.