Det har tidigare cirkulerat uppgifter om att Google skulle ha vunnit den här tunga affären med Apple 2016, men då ville inget av företagen bekräfta det.

När Apple i januari uppdaterade en PDF (IOS Security Guide) på sin webbplats så visade det sig att Google Cloud Platform är med som ett av de externa lagringssystem som de använder för sin Icloud-tjänst. Det rapporterar nyhetskanalen CNBC.

Läs mer: Har Google någon chans mot AWS och Microsoft i slaget om Norden?

Tidigare har dokumentet indikerat att Apple använde Amazon Web Services och Microsofts Azure – men i den senaste versionen är referensen till Microsoft borta och ersatt av Google.

Den senaste uppdateringen anger inte om Apple använder andra molntjänster från Google än lagring av ”objekt”, som foton och videoklipp. Inte heller visar det när Apple började lagra data i Googles moln – innan uppdateringen i januari gjordes den senaste i mars förra året.

Inget av företagen kommenterar heller de här uppgifterna, skriver CNBC.

Läs mer: Nu börjar röjningen inför Googles intåg i Dalarna

För Google Cloud är det naturligtvis tungt att ha Apple som kund. Företaget jobbar stenhårt för att vinna mark mot de stora dominanterna i det publika molnet, Amazon Web Services och Microsoft Azure. Men de ligger långt efter. I samband med senaste delårsrapporten avslöjade Google för första gången att deras publika moln tillsammans med produktivitetssviten G Suite omsätter en miljard dollar per kvartal. AWS hade under fjärde kvartalet intäkter på 5,11 miljarder dollar.