Kinas kommunistparti meddelade i söndags att de vill ändra på landets grundlag så att president Xi Jinping kan sitta kvar på sitt ämbete livet ut, i stället för att tvingas lämna över presidentskapet 2023. Ett förslag som skulle häva de regler som landet införde efter Maos död för att förhindra maktmissbruk.

Läs också: Protokollet https har hjälpt Wikipedia att bekämpa censur

Nyheten om förslaget tycks ha fått landets internetcensorer att strama åt kinesernas frihet på internet. För nu rapporterar Tech Crunch, som i sin tur hänvisar till den amerikanska nyhetstidningen China Digital Times, att flera nyckelord och fraser som kan kopplas samman med förslaget bannlysts från mikrobloggen Weibo.

Bland annat ska fraser som ”jag håller inte med” och ”förkunnar sig själv som kejsare” bannlysts från plattformen, såväl som ”Nalle Puh” vilket länge varit ett öknamn för Xi Jinping.

Exakt hur många ord och fraser som bannlysts är oklart, men China Digital Times har satt samman en lista över alla upptäcka fall. En lista som du hittar här.

Läs också: Bitcoin-brytning på väg att förbjudas i Kina

Även vissa sökord ska ha blockerats från Weibo, men detta är något som den kinesiska sociala medie-jätten själva förnekar.