Om karriären i it-branschen inte verkar ta fart så behöver det inte alltid vara så tydligt, utan mer små tecken i form av att kollegorna får starkare positioner, bättre lön och får jobba med mer prestigefyllda uppdrag, medan dina egna färdigheter och erfarenheter inte verkar räcka till.

Vår amerikanska systersajt Cio.com har talat med ett antal karriärkonsulter och personer som har bra karriärer i it-branschen för att göra en checklista för att uppmärksamma om karriären gått i stå.

1. Dina vänner och familj märker av din börda.
It-jobb är kända för att ha krävande scheman och snäva deadlines. Men om dina vänner och familj börjar reagera på att du klagar – då kan det vara ett tecken på att du inte utvecklas på det sättet du bör.

– Hur länge någon kan stanna i en roll innan de blir uttråkade eller frustrerade beror mycket på individen, men om du till exempel är rädd för att gå till jobbet eller om du klagar hela tiden, då är det förmodligen dags för en förändring. Om du tror att ditt företag fortfarande är rätt plats för dig, prata med din chef och se om det går att göra en förändring. Annars kan det vara läge att prova ett annat företag, säger Nic Grange som är teknisk chef på Retriever Communications.

Läs också: Viktigt säga nej när arbetets gränser blir allt luddigare

2. Du har hamnat på ett sidospår du ångrar.
Howard Seidel, senior partner på karriärrådgivningsföretaget Essex Partners säger att många personer som upplever att deras karriärer går neråt – säger att de önskar att de gjort saker annorlunda.

Först och främst uppdaterar de inte sina kunskaper. En typisk grej, säger han, är att människor lockas av att bli chefer när de kanske i själva verket är både är bättre på och mer intresserade av att koda. Det här kan leda till att de varken har intresse av att utveckla sina ledaregenskaper eller att de bryr sig om att upprätthålla sina tekniska kunskaper.

– Sen undrar de varför de fastnat. Men de låter sina tekniska kunskaper minska. Någon som är fantastiskt duktig på en särskild sak får i stället ett rykte om sig att vara medelmåttig på något annat – det gör oftast inte någon lycklig.

3. Du missar ny teknik som kommer.
Om du är van vid att hålla dig à jour med ny teknik och nya plattformar, men upptäcker att du inte har möjlighet att använda det så kan det vara ett tecken på att du håller på att tappa. Fråga dig själv vad som är det viktigaste framsteget som gjorts på ditt område – och sedan varför du inte själv använder dig av detta?

– I min nuvarande roll är det absolut viktigaste data, data och data, säger David Parmenter, som är utvecklingschef på Adobe Document Cloud. Därför pushar jag hela tiden mitt team att använda de data vi har, hitta mera data och bättre insikter.

Parmenter säger att Adobes undersökningar visar att tillgången till ny teknik ökar arbetsnöjdheten. Om du läser om ny teknik och tänker att du önskar att du fick arbeta med den – så fundera ut strategier för att få göra detta. Argumentera för hur det kan gagna organisationen om du får tillgång till det här.

– Det sämsta som kan hända en teknikperson är att framstå som frånsprungen och trött. Men det är upp till den här personen själv att söka nya möjligheter och att lära sig, genom nya projekt och utbildningar, internt eller externt om det är möjligt.

4. Du bekämpar förändring
Om dina jobbprestationer försämras kan det handla om att dina prioriteringar inte ligger i linje med företagets.

Läs också: 8 hinder mot en lyckad karriär

– En klar signal kan vara att du är motståndare till förändring, säger CompTIAs chefstekniker James Stanger. Ibland kan det naturligtvis vara giltigt. Men ta en närmare titt på dina skäl till att motsätta dig förändring. Teknik och affärer förändras snabbare än någonsin. Därför kan det vara en bra idé att ta ett steg tillbaka och utvärdera ditt perspektiv i ljuset av vad som hänt i din sektor den senaste tiden. Kolla noggrant på hur mycket nytt du har lärt dig under de senaste 18 månaderna. Om du inte lärt dig särskilt mycket nytt, så fundera över sätt att tillförskansa dig nya kunskaper.

5. Du vet inte var du står
Om du befinner dig vid vägs ände i karriären, så kan det handla om externa faktorer du inte själv kan styra över. Det är företagsversionen av ”det är inte du, det är jag”.

– Om du känner dig begränsad så kan det handla om den specifika organisation du befinner dig på, till exempel storleken på denna, säger Howard Seidel. Då är det viktigt att du söker feedback från chefer och andra. Om du tycker dig uppleva negativa signaler så kan du fråga direkt om du har uppfattat det korrekt.