CAG rustar för börsen

Från och med idag kliver Åsa Landén Ericsson in som ny vd och koncernchef för konsultbolaget CAG. Hon kommer närmast från rollen som interims-vd på Cygate och innan det var hon vd på beslutsstödskonsulten Enfo Pointer i sex år. Hon har även suttit med i mjukvarubolaget Eneas styrelse.

CAG har varit rejält på frammarsch och bolagets styrelse fattade under andra halvan av 2017 ett inriktningsbeslut att förbereda en börsnotering av koncernen. Det arbetet ska nu ledas av Åsa Landén Ericsson, som efterträder Michael Ekman, efter att han i samråd med styrelsen har valt att lämna sin position.

CAG-koncernen utgörs idag av elva dotterbolag, med totalt 330 specialistkonsulter. Bolagets kontor ligger i Stockholm, Enköping och Västerås.

– CAG är ett mycket kompetent konsultbolag inom it, med spets och bredd inom området it-specialister och fokusering mot spännande segment som hälsa, vård och omsorg, försvar samt bank och finans. Bolaget levererar både teknik- och verksamhetsutveckling, vilket är en styrka när kundernas verksamhet digitaliseras i allt högre grad. Jag ser fram emot att ta en aktiv roll i den fortsatta utvecklingen av CAG:s affär med målet att driva fortsatt organisk tillväxt liksom fler förvärv som kan tillföra ytterligare kompetens till den nuvarande verksamheten. Jag delar också styrelsens ambition om en notering av bolaget vid lämplig tidpunkt, säger Åsa Landén Ericsson.

Läs också: AI ger bättre och snabbare svar än handläggarna på Lantmäteriet

– Med Åsa Landén Ericsson har styrelsen fått en affärsdriven vd med ett gott ledarskap och lång erfarenhet från konsult- och teknikbolag. Åsa har ett brett kontaktnät och därtill erfarenhet från förvärv och ledning av börsbolag, både som vd och styrelseledamot. Jag är mycket glad att Åsa valt att vara med och driva CAG:s fortsatta tillväxt. Samtidigt vill jag passa på att tacka Michael Ekman för goda och värdefulla insatser i CAG:s utveckling till ett framgångsrikt it-konsultbolag, säger styrelseordförande Bo Lindström.

Enfo tar in strategichef

Som vi skrivit nyligen bygger finska konsultbolaget Enfo om rejält, inte minst i Sverige. Nästa tunga rekrytering är Therese Dahl, som får titeln strategic account manager. Hon har mer än 20 års erfarenhet från branschen från bolag som IFS, Tieto, IBM och Icore. Nu i mars börjar hon alltså hos Enfo där hon ska ha hand om bolagets strategiska kunder.

Therese Dahl
Therese Dahl blir strategic account manager på Enfo.

– Jag är en ganska udda fågel när det gäller att sälja digitala lösningar. Eftersom affärer görs av människor för människor så är jag mer intresserad av kunden och kundens kund än själva tekniken. Med mina skickliga kollegor på Enfo kan vi skapa enorma konkurrensfördelar och wow-känslor för våra kunder, säger Therese Dahl om det nya uppdraget.

– Mitt första uppdrag blir att lyssna och verkligen förstå hur Enfo jobbar och vill jobba med sina kunder. Att kartlägga kundens utmaningar och våra kundsamarbeten som jag ska ansvara för och vilka tjänster som vi i dagsläget inte levererar till våra kunder, men vill leverera. Det är alltid viktigt att veta vad vi gör, men lika viktigt att veta vad vi ännu inte gör och vad som sker på marknaden, så att vi kan tillföra ytterligare värde. Med så skickliga kollegor som jag ser att vi har på Enfo, har vi alla förutsättningar att erbjuda marknaden något utöver det vanliga.

Tar nätverkskliv på Tele2

Filippa Reima är ny chef för Tele2 Sveriges enhet Network & Wholesale och blir därmed även ny medlem i Tele2:s svenska ledningsgrupp. Hon har varit på Tele2 sedan 2008, senast som ansvarig för B2B Support.

– Det är verkligen en fantastisk resa som Tele2 är inne på och jag är så glad att få vara med på den resan. Jag ser fram emot att tillsammans med enheten fortsätta utveckla arbetet av vårt nät och vår wholesale-affär, säger hon.

Filippa Reima
Filippa Reima blir chef för Tele2s enhet Network & Wholesale.

– Filippa kommer med sin breda kompetens, sin erfarenhet och sina fantastiska ledaregenskaper att bli ett starkt tillskott både i sin nya roll inom Network & Wholesale och i den svenska ledningsgruppen, säger Samuel Skott, vd på Tele2 Sverige.

Läs också: Nordiska museets it-chef planerar 400 år framåt

Hon leder nya Considgänget

Petra Charlotte Arrenäs kommer att leda det som blir konsultbolaget Consids 15:e svenska kontor, Consid Karlshamn. Det öppnas nu och orsaken till etableringen i Blekingestaden är Consids nyliga förvärv av appbolaget Appcorn.

Petra Charlotte Arrenäs
Petra Charlotte Arrenäs ska leda nya Consid Karlshamn.

– Efter nio spännande år, då vi har gått från en liten startup via många projekt och namnkunniga samarbetspartners till det bolag vi är idag, tar vi nu nästa steg för att vässa oss ytterligare. Som en del av det rikstäckande Consid adderas en bred portfölj av digitala tjänster och spjutspetskompetens till vårt erbjudande. Det skapar stora möjligheter för både våra befintliga och kommande kunder. Vi blir en del av en större helhet, där idéer kan utvecklas friare och utan begränsningar, säger hon.

Castra rustar i mitten

Mikael Fjellström
Mikael Fjellström.

Mikael Fjellström blir ny vd på Castra Mellansverige. Han började sitt nya uppdrag den 1 mars och kommer närmast från Centric i Linköping.

– Det ska bli mycket spännande att ta mig an rollen som ansvarig för Mellansverige med de stora investeringar i regionen som pågår och planeras här och med de tillväxtmål Castra har, säger Mikael Fjellström.

– Region Mellansverige är ett enormt intressant område för oss och en region där vi möter stor efterfrågan från kunder. Med våra expansionsplaner och tillväxtmål är Mellansverige en strategiskt viktigt region. Mikael är efterlängtad hos oss och en viktig medspelare i vårt Castrateam, säger Elin Nilsson, operativ chef på Castra.

Bannerflow slipar tekniken

Det svenska adtech-bolaget Bannerflow plockar in Farjam Razavi som ny teknikchef, med uppdraget att fortsätta stärka Bannerflows tekniska team samt vidareutveckla den industriledande plattformen.

Han kommer närmast från mobiloperatören Hallon, där han var chef för it-utvecklingen. Farjam Razavi var med och startade bolaget och lyckades förvandla det från en idé till ett företag med omsättning i mångmiljonklass genom att fokusera på att bygga upp de tekniska och operativa avdelningarna. Han har innan det även varit på Tre och Ericsson.

Farjam Razavi
Farjam Razavi är ny teknikchef på Bannerflow.

– Bannerflow är ett företag som tydligt visat att de ligger i framkant av den tekniska innovationen som pågår inom reklambranschen. Deras företagskultur och starka värderingar i kombination med en revolutionerande plattform var en möjlighet för bra för att tacka nej till, säger han.

– Farjam bidrar med en stor kunskapsbas och lång erfarenhet och vi är glada över att få välkomna honom till gänget på Bannerflow. Han kommer att spela en nyckelroll i att säkerställa att vårt tekniska team fortsatt kommer att vara i framkant av den tekniska utvecklingen, samt erbjuda den struktur och det stöd som är nödvändigt för att fortsatt bidra till vår imponerande organiska tillväxt, säger Bannerflows vd Nicholas Högberg.

Han ska hålla i Zetadisplays slantar

Det digitala skyltningsbolaget Zetadisplay har tagit in Ola Burmark som ny finanschef. Han blir även medlem i koncernledningen och tillträder tjänsten senast den 1 juni. Den nya finanschefen kommer närmast från en motsvarande roll på Medivir och har även varit finanschef på Onemed och Aditro, samt varit ansvarig för företagsförvärv och finansiering på Thule Group.

Ola Burmark
Ola Burmark, ny finanschef på Zetadisplay.

Paula Hjertberg, bolagets nuvarande finanschef, kommer att tillträda rollen som koncernredovisningschef med ansvar för koncernens redovisningsfunktion och interna kontroll.

– Jag är mycket glad att kunna välkomna Ola till Zetadisplay. Ola tillför kvalificerad erfarenhet och bred kompetens inom såväl finansområdet som företagsförvärv. Zetadisplay har haft en kraftig tillväxt under de senaste åren och vi har som ambition att fortsätta denna tillväxtresa där jag ser mycket fram emot Olas bidrag, säger vd och koncernchef Leif Liljebrunn.