Att värsta konkurrenten Samsung tjänar stora pengar som underleverantör till Apples Iphone är känt. Men kanske är det här partnerskapet på väg bort?

It-jätten gör betydande investeringar i utvecklingen av microled-skärmar. Det är en teknik som ska göra skärmarna plattare, klarare och mindre energikrävande än oled-skärmar. Det här uppger nyhetstjänsten Bloomberg.

Läs mer: Alla mot Apple – därför hånar rivalerna Iphone

De här skärmarna är dock betydligt svårare att tillverka än oled-skärmar, och för ungefär ett år sedan var det nära att Apple la ner det här projekt, skriver Bloomberg.

Men därefter har företagets ingenjörer gjort framsteg och tekniken befinner sig nu på en avancerad nivå, även om konsumenter sannolikt behöver vänta ett par år innan de får se ett resultat.

Den här satsningen är senaste exemplet på att Apple tar hem design av nyckelkomponenter. Företaget har under flera år utvecklat chipp för sina mobila enheter.

Läs mer: Kineserna säljer mobiler som aldrig förr – medan Apple står och stampar

Att de nu också går in på skärmar kan långsiktigt slå mot en rad underleverantörer som Samsung, Sharp, Japan Display och och LG Display.