Framtidens valuta är bitcoin, i alla fall om du frågar Twitters vd Jack Dorsey som tror att kryptovalutan inom bara några år kommer att användas av alla. Det berättade Dorsey i en intervju med brittiska The Times som CNBC tagit del av.

”I slutändan kommer världen enbart att ha en valuta, internet kommer bara att ha en valuta. Jag personligen tror det kommer att bli bitcoin”, sa Dorsey

Om Dorseys framtidsprofetia går i uppfyllelse kommer bitcoin att ta över allt mer inom en tioårsperiod. Men med det sagt är han också jävig i frågan då han vid sidan av Twitter även är vd för företaget Square, som nyligen lanserade en applikation för handeln med bitcoin - vilket också var det intervjun med The Times kretsade kring.

Läs också: Forskarlarm: bilder på sexuella övergrepp på barn hittade i bitcoins blockkedja

Trots optimismen erkänner dock Jack Dorsey att bitcoin fortfarande har en hel del hinder kvar innan valutan kan bli världsdominerande.

”Det är långsamt och dyrt, men i och med att mer människor använder det så kommer de sakerna att lösa sig. Det finns nya tekniker som bygger på blockkedjan som kommer att göra det hela mer tillgängligt", säger Dorsey.