Veckans stora it-snackis om Facebooks storskaliga datainsamling tycks ha gått samarbetsverktyget Slack förbi. För nu meddelar Slack att plattformen får ett nytt verktyg som låter administratörer exportera samtliga data på ett nätverk, vilket rent konkret betyder att de kan läsa dina privata konversationer. Det skriver The Next Web.

Vid sidan av verktyget har Slack även uppdaterat sin integritetspolicy, som nu tillåter exporteringen av data, för att tillmötesgå GDPR-lagstiftningen som börjar gälla i maj. Tidigare har liknande verktyg för dataexportering funnits, men då har användarna meddelats om att detta sker vilket inte är fallet i och med den nya policyn.

Läs också: Undvik att bli utbränd av Slack – här är 10 tips

I skrivande stund ska verktyget finnas till Slack-nätverk som kör betalningsplanerna Slack Plus och Enterprise Gold. Om du är osäker på vilken version ni använder på jobbet kan du själv kontrollera detta under inställningar.

Skulle du ha delat med dig av saker i en kanal som du absolut inte vill dela med dig av till någon annan så går det att radera gamla konversationer. En funktion du hittar om du trycker på kugghjulet i en kanal.