Blockchaintekniken är en av de hetaste just nu, och en av de stora it-leverantörerna som positionerar sig är IBM. De har sedan tidigare en plattform för företag att utveckla blockkedjeapplikationer.

Läs mer: Google på gång att erbjuda blockkedjan i sitt moln

Nu är de på gång med en ny och billigare variant, som riktar sig mot startups och utvecklare. Det skriver nyhetskanalen CNBC. Den här plattformen är ännu i en beta-fas, och fram tills att den släpps kommersiellt är den gratis för utvecklare att använda. Hur mycket det kommer att kosta när den är kommersiellt lanserad avslöjar inte företaget.

– Det här systemet är perfekt för pilotprojekt och utvecklingsarbeten i tidig fas för de som vill bygga lösningar på IBMs blockkedjeplattform, säger IBMs chef för blockchain Marie Wieck till CNBC.

Läs mer: Moment 22 för blockkedjan – står och stampar

IBM har gjort en del uppmärksammade satsningar inom blockkedje-området. Bland annat har de etablerat ett nytt företag tillsammans med det danska konglomeratet Maersk, som bland annat är stora inom transport och logistik. Detta har utvecklat en blockkedjebaserad fraktlösning som ska digitalisera leveranskedjan, och som också ska göra det möjligt att följa eller spåra en last.