Sydkoreas huvudstad Seoul har tagit fram en lite annorlunda metod för att komma till rätta med de anställdas skenande övertider – de kommer att börja stänga av de anställdas datorer automatiskt klockan sju på fredagskvällarna. Det rapporterar BBC.

Läs också: Teknikstressen slår sönder produktiviteten – så kan du minska problemen

De planerade nedstängningarna kommer inte att implementeras fullt ut direkt, utan de anställda får först vänja sig med avstängningstiden 20:00 de första veckorna, därefter trappas tiden ner till först 19:30 och sedan 19:00.

För alla som gillar att smita hem tidigt på fredagar tycks kanske åtgärden överdriven, men bland Seouls anställda verkar övertid vara norm med tanke på att de i snitt arbetar 2 739 timmar om året. Alltså cirka 52 timmar i veckan.

De anställda tycks emellertid inte glädjas över de här nya reglerna, då hela 67 procent av stadens tjänstemän begärt att få undantas de nya åtgärderna.

Läs också: Nu kan chefen läsa dina privata meddelanden i Slack

I Sydkorea är det inte bara Seoul som oroar sig över människors långa arbetsdagar, nyligen införde landet nya regler som skar ned maxantalet arbetstimmar i veckan från 68 till 52.