Hon tar över på IP-Only

Frida Westerberg är ny vd och koncernchef för IP-Only. Hon har tidigare varit vice vd på bolaget och tillträder omgående. Hon har under de senaste elva åren haft ledande positioner inom Bonnierkoncernen, senast som vice vd på SF Studios. Hon ersätter Henrik Ringmar, som lämnar sitt uppdrag, men enligt IP-Only kommer han under en övergångsperiod att stå till företagets förfogande.

Fokus för bolagets nya vd framöver blir att satsa allt mer på företagsmarknaden.

– Vi har en spännande tid framför oss, och det är otroligt inspirerande att få vara med och utveckla förutsättningarna för att svenska företag, kommuner och hushåll ska kunna ta del av de snabba förändringar som sker genom digitala tjänster och erbjudanden. Fibernäten är grunden som möjliggör den våg av digitalisering som nu accelererar i hela vårt samhälle, och IP-Only är unikt positionerat. Det gäller att vi är effektiva och har fokus på de tjänster som bidrar med störst värde för våra kunder, säger Frida Westerberg.

– IP-Only har utvecklats starkt genom förvärv och en snabb organisk tillväxt och går nu in i en ny tillväxtfas. Jag är övertygad om att Frida Westerberg med sin kompetens och tydliga ledarskap kommer att driva de förändringar som krävs för att utveckla bolaget till nästa nivå, säger styrelseordförande Gunnar Asp.

Läs också: Full karusell på chefsstolarna: här är cio:erna som byter jobb

Tumegård stänger av tv:n

Fredrik Tumegård

Svenska tv-teknikbolaget Net Insights vd Fredrik Tumegård lämnar nu bolaget efter nästan fem år som vd. Han blir dock kvar fram till sommaren för att säkerställa en smidig överlämning. Vem som ersätter är ännu oklart, men styrelsen har initierat en process för att rekrytera en ersättare.

– Det har varit ett sant nöje att jobba på Net Insight tillsammans med alla duktiga medarbetare och kunder runt om i världen. Med ett starkt erbjudande och en växande Live OTT-marknad är det dags för mig att gå vidare. Net Insight är väl positionerat för att möta framtida utmaningar och samtidigt dra nytta av de spännande möjligheter som finns på marknaden, säger Fredrik Tumegård om sitt beslut.

– Fredrik har lett en omfattande transformation de senaste åren, och Net Insight är idag betydligt mer kundcentrerat än tidigare. Fredriks engagemang och breda branschkunskap har bidragit till att skapa en stark plattform för framtiden. Vi kommer att fortsätta leverera på den långsiktiga strategin och den ambitiösa planen att kommersialisera Live OTT. Å styrelsens vägnar vill jag tacka Fredrik för hans insats och önska honom lycka till framöver, säger Lars Berg, styrelsens ordförande.

Läs ocksåSå mycket tjänar it-eliten – här är årets stora lönelista

Hon tar över på Sweco

Åsa Bergman

Åsa Bergman tar över som vd och koncernchef på teknikkonsulten Sweco från och med 20 april. Hon har 27 års erfarenhet från olika linjechefsroller i koncernen, senast som affärsområdeschef för Sweco Sverige. Hon efterträder Tomas Carlsson, som lämnar Sweco efter drygt fem år.

– Jag är väldigt stolt och glad över förtroendet. Sweco står starkare än någonsin och har utvecklats från ett framgångsrikt nordiskt bolag till att bli det ledande konsultföretaget inom teknik, miljö och arkitektur i Europa. Jag ser fram emot att tillsammans med ledningsgruppen och våra 14 500 medarbetare utveckla Sweco mot fortsatt framgång, säger hon.

– Vi är mycket glada för att Åsa Bergman blir Swecos nästa vd. Under sin karriär i Sweco har hon genomgående levererat goda operativa resultat. Hon förenar ett tydligt ledarskap och starkt resultat fokus med en djup förståelse för Sweco och vår affär. Därför är hon rätt person att leda och utveckla koncernen vidare, säger styrelseordförande Johan Nordström.

Läs också: IBM rustar för nordiska slaget – skapar stor säkerhetsstyrka

Han ska ta My FC till luren

Sebastian Weber
Sebastian Weber.

Sebastian Weber har rekryterats av My FC, till rollen som chief technology integration officer. Det innebär att han ska ansvara för ett av bolagets fyra kärnområden, och det är full integration av My FC:s teknik i smarta telefoner. Han kommer närmast från Fingerprint Cards och har även ett förflutet på Ericsson.

– Sebastian kommer att vara avgörande när det gäller att integrera vår teknik i smartphones, som vi refererar till som jobb nr 3. Jag har stor respekt för hans kunskap och erfarenhet, och hans resultat från branschen är väldigt imponerande, säger vd Björn Westerholm.

Tobiigrundare kliver ner

John Elvesjö
John Elvesjö.

Svenska ögonstyrningsbolaget Tobiis medgrundare John Elvesjö slutar som vice vd och lämnar sin plats i koncernledningen under 2018. Men han inte att lämna bolaget helt utan blir kvar i styrelsen där han varit ledamot sedan grundandet 2001. Någon ny vice vd utses inte i nuläget utan hans operativa ansvar kommer att tas över av andra personer i organisationen.

– Tobii är ett fantastiskt företag fullt av engagerade och kompetenta medarbetare som alla bidrar till företagets världsledande position. Det har verkligen varit en förmån att få vara en del av Tobii under nästan hela min karriär. Nu ser jag fram emot att ägna mig mer åt styrelsearbetet och på så sätt bidra till Tobiis fortsatta utveckling samtidigt som jag avser att ägna mig mer åt tech-investeringar framöver, säger han.

Läs också: Svensk teknik avslöjar dyslexi med AI – nu ska den erövra USA

– John har betytt extremt mycket för Tobii. Företaget grundades på hans vision för eyetracking och hans bidrag kan inte överskattas. Framgent kommer John att fokusera ännu mer på styrelsearbetet och jag ser fram emot att fortsätta att jobba tillsammans i stora delar på samma sätt som tidigare, säger Tobiis vd Henrik Eskilsson.