Planen var att visa upp de nya smarta högtalarna som också fungerar som digitala assistenter och erbjuder möjlighet till videochatt för utvecklarna nu i maj och sedan släppa dem på allvar till hösten, uppger personer med insyn för nyhetssajten Bloomberg. 

Högtalarna är en del i Facebooks strategi att komma ännu närmare sina användare och deras sociala liv med hjälp av artificiell intelligens, på samma sätt som Amazons Echo som blivit en stor framgång – elva procent av amerikanerna beräknas ha Echo i sitt hem. 

Läs också: Facebook-skandalen kokar ner till en fråga: Vem litar du på?

Men just nu när många människor ifrågasätter Facebooks hantering av användardata är tidpunkten inte den rätta att be människor betro den sociala mediejätten med ännu mer av deras privata data. Facebooks talesperson avböjer dock att kommentera detta.

På utvecklarkonferensen kommer företaget också att förklara de nya mer restriktiva regler runt vilken typ av information som apptillverkarna kan samla in om sina användare via Facebook. Förändringar som inte är lätta, skriver Facebook i sin utvecklarblogg, men som är viktiga för att ”mildra eventuella brister i förtroende med det bredare ekosystemet av utvecklare”.