Inför Spotifys notering på New York-börsen i dag så gör vd Daniel Ek ett uttalande i form av en bloggpost som riktar sig till de anställda på företaget.

Det här är den största noteringen av ett teknikföretag i USA sedan bolaget bakom meddelandetjänsten Snapchat noterades för ganska precis ett år sedan, och uppmärksamheten har därmed varit enorm.

Läs mer: Så ska Spotify hålla undan för Apple och Amazon: Fortsatta förluster

Men i bloggposten som publicerades på måndagskvällen verkar Daniel Ek snarare vilja tona ner dramatiken. ”Många frågar mig hur jag känner inför morgondagens (läs: dagens) listning. Naturligtvis är jag stolt över vad vi har byggt upp under det senaste decenniet. Men vad som är ännu viktigare för mig är att morgondagen inte är den viktigaste dagen för Spotify. Det är dagen därpå, och de följande dagarna – och alla de dagar som kommer”.

Ek skriver att det här är rätt tid att ta en paus och uppmärksamma alla tusentals anställda världen över som har byggt Spotifys ekosystem.

Spotifys börsnotering är en så kallad direktlistning, vilket innebär att de inte reser kapital genom att ge ut nya aktier. I stället ska noteringen ge bolaget tillgång ”till en större scen” som Daniel Ek uttrycker det.

Läs mer: Spotifys megasatsning på Googles molntjänster: lägger 3,7 miljarder

Ek skriver att företag i normala fall ringer i klockor och spenderar sin tid med att göra intervjuer på börsgolvet där de förklarar varför deras företag är en bra investering. ”Men Spotify har aldrig varit ett vanligt företag, vårt fokus är inte på det initiala plasket, i stället bygger och planerar vi långsiktigt”.

Daniel Ek har tidigare uttalat sig om bolagets prognoser och målsättningar till investerare.