Facebooks vd Mark Zuckerberg kommer att vittna inför USA:s representanthus om den så kallade Facebook-skandalen, där analysföretaget Cambridge Analytica samlat in användaruppgifter tillhörande 50 miljoner Facebook-användare i smyg. Det skriver Recode.

Läs också: Facebook-skandalen kokar ner till en fråga: Vem litar du på?

Förhöret kommer att skötas av representanthusets kommitté för energi och handel, och de hoppas att Zuckerbergs deltagande kommer att ge svar på många av de frågetecknen som finns kring skandalen.

”Det här utfrågningen kommer att vara en viktig möjlighet för att belysa kritiska frågor om konsument- och dataintegritet, och det kommer hjälpa alla amerikaner att bättre förstå vad som händer med deras personliga information på internet. Vi är tacksamma för Mr Zuckerbergs vilja att vittna inför kommittén, och vi ser fram emot att höra hans svar på våra frågor den elfte april”, skriver Greg Walden och Frank Pallone Jr, medlemmar av representanthusets kommitté för energi och handel, i ett uttalande.

Läs också: Nytt tilläggsprogram till Firefox låter dig slippa bli spårad av Facebook

Mark Zuckerberg har varit relativt tyst om skandalen sedan den avslöjades för tre veckor sedan, men han har tidigare erkänt att Facebook svikit sin användares förtroende.

"Folk som delar sin data med oss förväntar sig att vi håller den skyddad, och här har vi brustit", skrev Zuckerberg i ett offentligt Facebookinlägg den 21:e mars.