CGI plockar molnchef från Tieto

Konsultbolaget CGI fortsätter att värva från rivalen Tieto. Den här gången handlar det om molnchefen Jimi Inge, som ska jobba med CGI:s molnverksamhet med fokus på säkerhet och compliancelösningar. Hans uppdrag blir att driva en intern startupverksamhet riktad mot existerande och nya kunder, främst inom den finansiella sektorn.

Jimi Inge
Jimi Inge.

– CGI inleder en storsatsning på detta område, både i Sverige och internationellt, och det ska bli ruskigt spännande att få driva denna satsning. Jag har bara varit inne på CGI några veckor men vi har redan lagt grunden och börjat bemanna organisationen med våra första nyckelrekryteringar, säger han.

Han ska leda Evrys nya digitalstyrka

Kenneth Karlsson blir ny chef för affärsområdet Digital Services på konsultbolaget Evry. Han har tidigare varit vd och delägare i digitalbyrån Netrelations, som Evry köpte i november 2016.

Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson.

− Med min bakgrund hoppas jag att kunna vara med och bidra till att transformera en it-leverantör som Evry från början är, till att istället bli en proaktiv innovationspartner inom digital transformation. Den gamla affärsmodellen som it-konsult måste i grunden förändras då dagens kunder efterfrågar något annat. Evry ska istället fokusera på co-creation och värdebaserade samarbeten, säger han och konstaterar att Evry siktar på att anställa 500 nya medarbetare under året inom områden som Service Design, AI och X-reality.

− Vi satsar stenhårt på att bli en relevant och spännande arbetsplats. Att förstå och ta tillvara anställdas drivkrafter och skapa en meningsfullhet i deras vardagliga arbete är nödvändigt för att locka till sig de vassaste digitala talangerna.

Läs också: Svenska mobilbolaget gör nytt USA-förvärv – här är veckans it-affärer

Byter Acando mot Sofigate

Björn Olofsson

Björn Olofsson är ny Sverigechef för det finska konsultbolaget Sofigate från den 1 april. Efter tio år på Accenture har han under 14 år varit med och byggt upp Acando, där han senast ansvarade för Stockholmskontoret, med omkring 200 konsulter, samt för sälj och marknadsföring.

– Sofigate har alla bitar på plats för att kunna hjälpa företag med digitalisering på riktigt. Genomtänkt strukturkapital baserat på vedertagna modeller som vidareutvecklats tillsammans med 200 kunder, fokus på Norden och ett starkt team i Sverige. Förutsättningarna är där, nu handlar det om att öppna dialogen med rätt kunder som är intresserade av att strukturerat digitalisera sina verksamheter, säger han om sitt nya uppdrag.

– Jag är väldigt stolt över att få leda Sofigate, ett välskött bolag med ett skarpt och visionärt ledarskap. Efter några år i USA är det glasklart att digitaliseringen i alla branscher går med expressfart. Retail, servicesektorn samt bank och försäkring tvingas till omställning men alla behöver tänka till kring hur digitalisering påverkar verksamheten och kunderna. Det är Sofigates affärsidé.

Vd-byte på A3

Paul Moonga
Ny vd: Paul Moonga.

Johan Hellström lämnar rollen som vd på den norrländska operatören A3 den 16 april. Då blir det styrelseledamoten Paul Moonga som kliver in som ny vd. Han har tidigare varit vd för Alltele, ett bolag som numera gått upp i A3, mellan 2013 och 2015. Han har även tidigare varit vd för Ventelo, Greenwich Consulting och innehaft ledande positioner i bolag som Vodafone, Orange, Framfab, Bredbandsbolaget och British Telecom.

– Vi behövde tillsätta en vd som snabbt kan sätta sig in i bolaget och fortsätta verkställa i linje med nuvarande strategi och plan. Paul besitter stor erfarenhet från liknande operativa roller och han har en enastående meritlista, säger styrelseordförande Thomas Nygren.

– A3 är ett fantastiskt bolag med otroligt duktiga medarbetare och en stark kundbas. Jag ser fram emot att leda bolaget i vad som kommer att vara en mycket spännande fas, säger Paul Moonga.

Nu tar han över Avensia

Niklas Jonsson

Redan i december framkom det att Niklas Johnsson blir ny vd på e-handelsbolaget Avensia. Nu i veckan inleddes tjänsten på riktigt. Den nya Avensia-vd:n kommer närmast från Microsoft, där han under de senaste sju åren lett och utvecklat Microsofts svenska tjänsteverksamhet. Innan dess var han bland annat Sverigechef och nordisk sälj- och marknadsdirektör på konsultbolaget Avanade. Han har dessutom ett förflutet på HP och Compaq. Han ersätter Robin Gustafsson, som varit vd i sju år, men som nu tar plats i styrelsen.

– Nästan varje dag kan vi läsa om å ena sidan de fantastiska möjligheterna med digital handel men samtidigt också om utmaningarna för den traditionella, fysiska handeln. Att kunna navigera i den omnikanalvärld som nu på allvar är en realitet i många branscher är en av de absolut viktigaste frågorna, och det är här Avensia kommer in. Med strategiska rådgivningstjänster, omfattande strukturkapital, färdigpaketerade produkter och -tjänster samt expertkompetens inom digital handel kan vi hjälpa både b2b- och b2c-kunder att digitalt transformera sig in i framtiden och bli framgångsrika, säger han.

Läs också: Experten: Så kan innovation systematiseras 

Ska styra säljet på Netnordic

Fredrik Hörnell
Fredrik Hörnell.

Fredrik Hörnell blir ny försäljningschef på Netnordic. Han har tidigare haft ledande säljroller på globala it-säkerhetsleverantörer som Fortinet, Net IQ, och Verisign. Närmast kommer han dock från Worksoft, där han jobbade som försäljningsdirektör i Norden och Benelux. Han har även god erfarenhet ifrån att arbeta med systemintegratörer efter sina sex år på japanska NTT Security, där han initialt arbetade som försäljningschef i Norden.

– Jag är väldigt glad för att kunna välkomna Fredrik Hörnell till Netnordic. Fredrik ansluter med sin stora branscherfarenhet och breda kompetens. Han kommer att arbeta för att stärka oss i våra strategiska målsättningar för framtiden, berättar Lars Glarborg, vd på Netnordic.

– Netnordic har haft en mycket intressant och expansiv resa de senaste åren, och med vår nya ägare Norvestor i ryggen ser jag fram emot att få utveckla våra lokala erbjudanden för att fortsatt vara relevant och leverera värde till våra kunder, säger Fredrik Hörnell.