Googles moderbolag Alphabet uppges föra samtal med Nokia om att köpa deras division för flygplansbredband. Det är nyhetsbyrån Bloomberg som skriver om den eventuella affären och hänvisar till källor med god insyn i frågan.

För Google är det ett av många projekt där man jagar nya intressanta tjänster för att nå fler användare. Och höghastighetsinternet på flygplan kan då vara extra intressant. De flygplans-wifi-varianter som finns idag är oftast ganska dåliga och skapar stor frustration hos kunderna, som dock inte drar sig för att betala dyrt för en medioker tjänst.

Läs ocksåUppkopplad på 10 000 meter – så funkar wifi på flygplan

Utöver det självklara faktum att Google gärna ser att så många som möjligt är uppkopplade då är det just kombinationen av förbättringspotentialen och den höga betalningsviljan som gör att Google ser ett Nokiaköp som ett väldigt intressant alternativ.

Bloomberg hänvisar till Nokias webb, som framhåller att Nokias LTE A2G-baserade system skapar en direktlänk mellan ett flygplan och marken, istället för att studsa signalen från en satellit. Det ger större möjligheter att kunna erbjuda snabbare wifi. Att den division som jobbar med flygplans-wifi har låg prioritet hos ett Nokia som har fullt fokus på 5g talar också för att det kan vara aktuellt med en ny ägare.

Läs också: Nu ger sig Telia in i 5g-rejset – här vill de börja bygga

Diskussionerna uppges vara långt framskridna, men affären är långt ifrån klar, och Bloomberg och dess källor garderar sig med att båda bolagen fortfarande kan besluta sig för att blåsa av.

Inget av de båda bolagen har velat kommentera uppgifterna i dagsläget.