Konsultbolaget Evrys koncernchef Björn Ivroth har vid flera tillfällen sagt att bolaget ska öka trycket i Sverige, som han beskrivit som en sjukt fragmenterad marknad. Medan hans nordiska rivaler, Tieto och CGI, båda har gjort förvärv som skyndat på konsolideringen av den svenska konsultmarknaden, har Evry inväntat rätt läge. Och det verkar ha kommit nu. Idag presenterar bolaget i alla fall sitt senaste svenska förvärv, Findwise.

Precis som CGI:s köp av Affecto och Tietos köp av Avega Group handlar det den här gången om ett tydligt rekryteringsförvärv, det vill säga att det är den inköpta personalens kunskap som är själva sockerbiten som lockat dit Evryflugan.

Ett viktigt steg i byggandet av det nya Evry togs i slutet av 2017 när man sjösatte affärsområdet Digital Services, vilket sedan förra veckan leds av Kenneth Karlsson, som var vd på digitalbyrån Netrelations, som Evry köpte 2016. Och det är i hans gäng som det senaste förvärvet ska införlivas.

– Ja, det är jag som har fått äran att ta hand om allt det goda med Findwise, säger han.

Och vad är allt det goda?
– Dels är det ett väldigt, väldigt bra företag. Människorna som jobbar där är riktigt duktiga. Datascientists och specialister på kognitiv teknologi är väldigt attraktiva på marknaden. Här har vi mycket djup kunskap som vi får in på ett enda bräde.

Kenneth Karlsson säger att det faktum att man får in så många specialister inom ett så viktigt område kommer att ge enorm skjuts till Evry Digital Services.

– AI och machine learning är verkligen navet i den här verksamheten. Det är det vi pratar med alla våra kunder om idag, om hur man kan använda den teknologin för att förbättra sina processer. Findwise är specialister på det, inte minst att kunna jobba med advanced analytics, som är själva russinet i den här kakan. Det gör att du väldigt snabbt kan analysera stora mängder data och fatta ett snabbt beslut utifrån det.

Är det någon särskild typ av kunder som är extra intressanta att vända sig mot med de här tjänsterna?
– Ju större företag du är desto större sannolikhet att du sitter på stora mängder data. De kunder som har många datakällor och behöver få en bild av det för att kunna fatta beslut. Och tittar man på Findwises kundportfölj är det flera banker där, samt stora bolag som SKF och Volvo. Men även mindre aktörer kan ha stor nytta av det. Det är en teknik som inte kräver så stora investeringar, utan vi använder oss av de stora jättarnas teknologi, som IBM:s Watson, Microsoft och Amazon. Att bygga tjänstelagret ovanpå det är det som Findwise gör riktigt bra.

För Evrys del blir det dock naturligt att rikta sig mot kunder inom finanssektorn i första hand.

– Finanssektorn och bankerna har vi stor erfarenhet av, så det är en lågt hängande frukt. Det är ju urtypen av företag med enorma mängder data och där snabba beslut är affärskritiska. Något som har blivit allt viktigare är själva gränssnittet. Att på ett bra sätt kunna visualisera all den data man hittar är minst lika intressant, och det är Findwise väldigt duktiga på.

Totalt handlar det om 120 personer som nu tar klivet över till Evry. Findwise huvudkontor ligger i Göteborg, med ett ungefär lika stort i Stockholm. Dessutom finns kontor i Köpenhamn och Warszawa, samt ett under uppbyggnad i Helsingfors.

Vad betalar ni?
– Det får jag tyvärr inte avslöja, men säljarna verkar nöjda och vi är nöjda.

För bara några veckor sedan klev Catarina Gunneberg in som ny vd på Findwise, dit hon anslöt från Volvo Group IT. Det kan verka som att det blev en väldigt kort sejour, men rent organisatoriskt blir det sig ganska likt även framöver och hon kommer även att sitta med i ledningsgruppen för Evry Digital Services.

– Findwise fortsätter under eget varumärke och under egen styrning ungefär som Netrelations, säger Kenneth Karlsson och konstaterar vidare:

– Digital Services har en gemensam strategi. Mellan Netrelations och Findwise finns det också många lågt hängande frukter, så det finns mycket vi kan samarbeta kring. Det här är ett bra triangeldrama.