Bristen på avancerad kompetens lägger krokben för många svenska företag. I en rapport från Svenskt Näringsliv som kom i dagarna uppger vart tredje företag att svårigheter att rekrytera hindrar dem från att expandera.

Just utvecklare och programmerare tillhör de grupper som är svårast att få tag i.

– Det är sådan hausse för svenska utvecklare just nu och de som finns går i huvudsak till de stora techbolagen. För snabbväxande unga bolag är det helt enkelt för svårt att lyckas anställa duktiga utvecklare, säger Magnus Wiberg som en gång grundade Pricerunner och som i dag driver riskkapitalfonden Eequity som bland annat investerar i e-handelsbolag som Footway, Royaldesign, NA-KD och Outdoorexperten. 

Magnus Wiberg.
Magnus Wiberg.

– Så vad de gör är att de jobbar med mindre moduler som de sedan lägger upp på frilanssajter som freelancer.com. De kan inte vänta på att hitta utvecklare till ett projekt – de måste kunna bibehålla en hög utvecklingstakt.

För på frilanssajterna finns det alltid folk någonstans i världen som är villiga att göra jobbet till ”rätt peng” enligt Magnus Wiberg. Utmaningen är i stället att välja rätt.

– Risken är självklart att kvaliteten på det man får är undermålig. Det korrelerar heller inte alltid med priset – den som är billigast kan också ha bäst kvalitet.

Efter att ha arbetat på det här sättet så lär sig företagen efter ett tag vilka de tycker fungerar bra och använder dem – ett slags informellt partnerskap alltså.

Ett annat sätt att se till att man får bästa kvaliteten är att lägga ut utvecklingsjobbet på flera stycken, betala alla och sedan använda sig av den modul som blev bäst.

Men finns det inte stora säkerhetsrisker med att lägga ut arbete på det här sättet? 

– Jo, men det man gör för att minimera det är att man lägger ut små delar som inte ger insikt i helheten.

Genom att arbeta på det här sättet kan företagen också ha ständig tillgång till just den senaste tekniken framhåller Magnus Wiberg.

Läs också: Nu ska it-jättarnas molntjänster motverka bristen på avancerad kompetens

– Utvecklingsspråk kommer och går och ny teknik utvecklas. Det är svårt att få alla internt att hänga med och risken är att de anställdas kunskaper blir utdaterade. Och ska alla utbildas så stannar verksamheten. Genom att lägga ut jobbet på frilansare så kan du alltid komma åt den senaste kunskapen, säger han.

För att lyckas med det här sättet att jobba krävs dock en spindel i nätet.

– Ja, det behövs en it-chef eller en projektledarchef som kan kravställa rätt och hålla ordning på alla projekt. Och det måste också vara en person som hänger med i utvecklingstrenderna – det är helt okej om personen ägnar mycket tid åt att hänga på olika forum, säger Magnus Wiberg.

Så det är där kompetensutmaningen finns – att få tag i den personen? 

– Ja, det är svårt. Men det är en attraktiv roll. Det handlar ofta om duktiga utvecklare som kommit en bit i karriären och som är beredda att släppa sin egen kodning för att kliva upp i värdekedjan.

Att låta bli att bygga en intern utvecklingsavdelning handlar inte bara om kompetensbristen. Det finns också en strävan på många snabbväxande bolag att hålla ner organisationen.

Samtidigt har de lite olika strategier en del har filosofin att bli färre i takt med att omsättningen ökar Andra har en mer klassisk filosofi och ökar antalet anställda när de växer.

– Men det ligger i skalbarheten för digitala bolag att de kan dubbla sin omsättning men personalstyrkan ökar samtidigt inte med mer än 10 eller 20 procent.

Läs också: Kompetensbristen fortsätter plåga branschen. Så varför går inte lönerna upp?

Båda de här strategierna fungerar och företagen blir mer lönsamma ju mer de växer  det avgörande är att kunna genomföra projekt i ett högt tempo.

Magnus Wiberg konstaterar att de som använder sig av frilansutvecklare i dag är entreprenörsdrivna bolag i första hand.

– Tankesättet passar dem bra. I mer tjänstemannadrivna stora företag är det nästan tvärtom där vill gärna it-cheferna ha stora organisationer under sig. Det styrs inte av ägarintresset utan av andra hänsyn. Det handlar om politik – det blir ju roligare julfester när man har en stor avdelning, säger han.

– Men jag är övertygad om att de också skulle tjäna på att lägga ut mer av sin utveckling på frilansar.