Fujitsu rekryterar efter storavtalet

Tobias Rennemark har rekryterats av Fujitsu som ansvarig för den nya kunden Stockholms stad, och leverans av it-tjänster till närmare 800 skolor och förskolor. Den nya skolansvarige kommer närmast från Tieto, och har lång erfarenhet av it inom offentlig sektor, då han bland annat varit ansvarig för outsourcingtjänster till ett flertal kommuner.

Leveranserna till stadens skolor påbörjas i höst, för att sedan vara igång i full skala under 2019. Fujitsus kontrakt med Stockholm, som tecknades i januari i år, löper i första hand till 2023, med möjlighet till förlängning.

– Att leverera it till Stockholms skolor är ett mycket spännande och viktigt uppdrag. Mitt främsta mål är att Stockholm stad uppnår sina mål, säger Tobias Rennemark i en kommentar.

Byter Interoute mot Insight

Susanna Reppling

Susanna Reppling lämnar rollen som Sverigechef på moln- och nätverksbolaget Interoute för att istället ta över som ny Nordenchef på mjukvaruspecialisten Insight efter Mårten Blixt (se nedan). Hon har även en bakgrund från Nokia som ansvarig för Business Mobility Scandinavia samt från Insights partner Microsoft.

Nu ska hon alltså leda Insights nordiska verksamhet. Hon kommer att vara baserad på Insights kontor i Sverige, och rapportera till Luisa Sanz, chef för Norden, Sydeuropa och alpländerna.

– Jag har alltid bilden av Insight som ett väldigt professionellt företag, med ett gott rykte på den svenska marknaden. Det som lockar mig är bolagets vilja att utvecklas som partner till sina kunder, och tillföra värde till kundens verksamhet. Den utvecklingen ställer stora krav på den interna organisationen att förändra både tjänsteutbud och arbetssätt. Efter min första vecka är jag imponerad av den vilja, kompetens och kunskap teamet besitter, och jag det är med stor ödmjukhet jag antar rollen, säger hon om det nya uppdraget.

Läs också: 10 år i år – så har Android utvecklats genom åren

Byter Insight mot Questback

Mårten Blixt
Mårten Blixt.

Mårten Blixt, som under de senaste åtta åren varit på Insight, senast som Nordenchef, tar nu över det nordiska ledarskapet för Questback, ett bolag som jobbar med att hantera den feedback som kommer in från medarbetare och kunder. Han kommer att rapportera direkt till Questbacks globala ledning.

– Questback är ute på en spännande resa med sina innovativa feedbacklösningar för att ta in folks synpunkter baserat på ny teknik. Questback har en dominerande marknadsställning med över 2 500 kunder och 15 000 användare i Norden, vilket ger oss en unik position att satsa framåt och fortsätta vara marknadsledande inom feedbacklösningar för företag. Jag är väldigt stolt över att vara en del av den resan, säger han.

– Det här är en viktig del av vår tillväxtstrategi i Norden. Mårten har mer än 19 års erfarenhet från olika försäljnings- och chefsroller och får en nyckelroll för vår fortsatta framgång i Norden, säger Nils Stangnes, som ansvarar för Questback i Europa.

Nixu nästa för Ateaprofilen

Björn-Erik Karlsson
Björn-Erik Karlsson.

Den tidigare Ateaprofilen Björn-Erik Karlsson gör som sin förre vapendragare Lasse Pettersson och blir Sverigechef på ett säkerhetsföretag. Hans nya uppdrag blir nämligen att leda det europeiska cyber­säkerhets­företaget Nixu på den svenska marknaden. Sedan 2016 har Nixu gått samman med Europoint Networking, Safeside Solutions och Bitsec. Han kommer närmast från egen verksamhet, och dessförinnan var han på Bisnode.

– Nixu är en av de största aktörerna inom cybersäkerhet i norra Europa med över 300 av de främsta cyber­säkerhets­specialisterna på marknaden. Det är väldigt spännande att vara en del av Nixu och jag ser fram emot att få arbeta med det svenska teamet för fortsatt tillväxt. Vi kommer löpande att vidareutveckla vårt erbjudande för att alltid stå redo att hjälpa företag och organisationer med cyber­säkerhets­relaterade tjänster som gör det möjligt för dem att hitta den rätta säkerhets­nivån i utmanande snabb digitalisering och ett allt större cyberhot, säger Björn-Erik Karlsson.

– Jag är väldigt glad att vi har Björn-Erik ombord. Björn-Erik har stor erfarenhet från olika ledande befattningar och av att leda företag i förändring. Viktigast av allt är att han är en omtyckt ledare som kommer fortsätta utveckla Nixu att bli den bästa arbetsplatsen för cybersäkerhetsspecialister i hela Sverige, säger koncernchef Petri Kairinen.

Göteborgstrio startar nytt

Mattias Karlsson, Johan Falk och Fredrik Johnsson
Mattias Karlsson, Johan Falk och Fredrik Johnsson är redo att utmana Göteborgs konsultmarknad.

Johan Falk, som var ansvarig för det numera Telenorägda Network Services i västra Sverige, har dragit igång ett nytt konsultbolag. Med sig på resan med det nya bolaget, som går under namnet Incubit, har han även två andra profiler med stark regional förankring, Mattias Karlsson, med ett förflutet på CGI och Fredrik Johnsson, som har en bakgrund på IBM.

Incubits verksamhet kommer främst att fokusera på it-projektledning, systemintegration, systemarkitektur och it- styrning.

– Från dag ett har vi haft förmånen att vara engagerade i uppdrag inom välrenommerade företag och organisationer, där vi känner att vi gör skillnad. I dagsläget har uppdragen ofta en ingrediens av projektledning och verksamhetsutveckling med koppling till it, där det dock finns en klar ambition att bygga på med kompetenser inom it-arkitektur och systemintegration. Vi växer och vill växa till något betydande på Göteborgsmarknaden, samtidigt som numerären är underordnad de människor som är med och formar vårt företag, säger Johan Falk.

– På ytan upplevs vi kanske som ännu ett klassiskt och ordinärt it-konsultföretag, men med kombinationen av vår passion för it som en otrolig möjliggörare för verksamheter, tillsammans med att vi lägger väldigt stor vikt på den mänskliga aspekten, känner vi oss unika. Det finns många duktiga aktörer på marknaden, men ofta med en tyngre övervikt åt det ena eller andra hållet, fyller Fredrik Johnsson i.

Läs också: Sverige lyfter Tieto: ”2018 ska bli ännu bättre”

Addsecure adderar marknadskvartett

Anna Börjesson

Anna Börjesson blir ny marknadschef på IoT-bolaget Addsecure, med uppdraget att ansvara för bolagets globala marknadsföring och kommunikation. Hon kommer närmast från Planview, där hon basade över Demand Generation i regionerna Emea och Apac. Hon har även haft ledande marknadsföringspositioner på Adobe.

– Jag är mycket stolt och glad över rollen som cmo på Addsecure. Jag ser fram emot att dra nytta av mina tidigare erfarenheter av internationell marknadsföring och demand generation och kommer närmast att upprätta en global varumärkesstrategi för att påskynda företagets tillväxt och stärka Addsecures varumärke globalt, säger hon.

– Detta är en strategiskt viktig roll för Addsecure och signalerar nästa fas i utvecklingen av vår globala verksamhet. Anna ansvarar för att driva och dra nytta av vår expansion på den globala marknaden och vår starka tillväxt. Det är ett nöje att ha en så erfaren och professionell person på plats för att leda denna kritiska del av vår verksamhet, säger vd Stefan Albertsson.

Och hon är inte ensam om att stärka marknadsgänget. Håkan Cedlöf från Ericsson kliver in som produktmarknadschef, Martin Hult, med förflutet på Enaco och Hyundai, är ny marknadsanalytiker och Kristina Grandin, tidigare Telenor Connexion och Tre, kliver in i rollen som corporate marketing manager.

– I den här spännande perioden av expansion och strategisk utveckling är vi glada över att ha ett sådant erfaret team ombord. Håkan, Martin och Kristina bidrar med en mängd kunskap och expertis som kommer att vara ovärderligt för den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet, avslutar Stefan Albertsson.

CLX tar in strategichef

Det svenska storsatsande mobilbolaget CLX Communications har tagit in Thomas Heath som strategichef, vilket är en nyinrättad funktion i bolaget. Det innebär att han ska arbeta med CLX strategi för att driva tillväxt och skapa aktieägarvärde.

Han kommer att arbeta med bolagsförvärv, ansvara för investerar­relationer samt kommunicera företagets strategi och resultat till marknaden och andra viktiga intressenter. Thomas Heath har de senaste tolv åren jobbat som finansanalytiker och kommer närmast från Danske Bank.

– Jag har följt CLX på nära håll sedan företaget börsnoterades och ser dess potential att bli en stark aktör inom nästa generations företags­kommunikation, säger han.

Hon ska samordna e-hälsan

Annemieke Ålenius

Den 1 april tillträdde Annemieke Ålenius som chef för samordnings­avdelningen på E-hälsomyndigheten. Hon ansluter från en tjänst som chef för elektronisk patientjournal i Region Uppsala. Hon har tidigare bland annat varit administrativ direktör på Akademiska sjukhuset och haft ledande befattningar på Statistiska centralbyrån.

– Annemiekes erfarenheter som chef i vården är mycket värdefulla för oss. Med Annemieke på plats breddar vi kompetensen ytterligare i E-hälsomyndighetens ledningsgrupp och det ger oss en god bas för att utveckla myndighetens arbete vidare, säger myndighetens gd Janna Valik om sitt senaste tillskott.