Svenska streamingtjänsten Spotify jobbar för fulla muggar för att hålla undan för jätten Apple. Spotify har dubbelt så många betalande prenumeranter (71 miljoner vid utgången av 2017) och vd Daniel Ek har tidigare sagt att de prioriterar tillväxt framför vinst för att möta konkurrensen från framför allt Apple.

Läs mer: Så ska Spotify hålla undan för Apple och Amazon: Fortsatta förluster

Och Spotify ligger verkligen inte på latsidan efter börsnoteringen tidigare i april. Nästa vecka kommer de att visa upp förändringar i mobilappen. Det skriver amerikanska nyhetssajten The Verge.

På eventet ska forsknings- och utvecklingschefen Gustav Söderström, produktutvecklingschefen Babar Zafar och chefen för kreativa tjänster Troy Carter tala.

Exakt hur mobilappen ska förnyas är inte offentligt, men klart är att Spotify testat en egenutvecklad röststyrningstjänst som gör att användarna snabbare kan navigera i appen.

Läs mer: Spotify räknar med boom för betalande prenumeranter

Spotify ska också ha arbetat med gratistjänsten och för att göra denna enklare att använda, särskilt i mobilen.

Det surras om Spotify på flera håll just nu. Nyhetssajten Variety skriver att de rekryterar Carl Chery från just Apple – där han varit ansvarig för Apple Musics hip hop-programmering, och både svarat för populära spellistor och för exklusiva releaser på Apple Music.