Här är en lista på tips för att undvika de vanligaste misstagen som organisationer gör när de ska ansluta sina IoT-enheter till företagets nätverk. Det är branschorganisationen The Online Trust Alliances som arbetat fram listan med syfte att företagen ska kunna använda internet of things-teknik i organisationerna utan att göra dem mer sårbara för säkerhetshot, skriver Network World.

Nyckeln till en framgångsrik säkerhetsstrategi för IoT är att ha en djup förståelse av vilka enheter som faktiskt finns i nätverket, vad de har tillåtelse att göra och hur säkra de är från början.

1. Alla lösenord bör uppdateras från standardläget, och enheter som har ett lösenord som inte går att ändra från standardläget bör inte användas alls.

2. Gör din hemläxa – allt som körs på ditt nätverk, precis som alla backend- och molntjänster som är kopplade till detta, måste vara noggrant undersökta innan de tas i drift.

Läs också: Ska du koppla upp ditt hem? Det tar bara minuter innan hackarna hittar dig

3. Det är en bra idé att ha ett separat nätverk, bakom en brandvägg och under noggrann övervakning, för IoT-enheter när det är möjligt. Det här kan hjälpa till med att hålla osäkra enheter borta från kärnnätverken.

4. Använd inte funktioner som du inte behöver. Om du bara använder din smarta tv som en skärm så kan du koppla bort mikrofoner eller kanske till och med uppkopplingen.

5. Leta efter de fysiska sårbarheterna. Enheter med en hårdvarukonfiguration för fabriksåterställning, öppen port eller standardlösenord är sårbara.

6. Prylar som automatiskt kopplar upp till ett öppet wifi är en dålig idé. Försäkra dig om att de inte gör detta.

7. Om du inte kan blockera all inkommande trafik till dina IoT-enheter så försäkra dig om att det inte finns några öppna mjukvaruportar som en illvillig person kan använda för att ta kontrollen över dem.

8. Kryptering är väldigt bra. Om det finns något sätt att få dina IoT-enheter att sända och motta data genom kryptering, så använd det.

9. Även uppdateringar är väldigt bra – oavsett om du behöver kolla själv manuellt varje månad eller om enheterna uppdaterar sig själva så försäkra dig om att de får sina patchar. Använd inte utrustning som inte kan uppdateras.

10. Med detta sagt, använd inte produkter som leverantörerna inte längre ger support för eller där säkerheten inte längre kan upprätthållas.