Som vi skrev i februari har Samsung kört om rivalen Apple i mobilgiganternas strävan efter att öppna en flaggskeppsbutik i centrala Stockholm. Nu är det klart att invigningen av Samsungs butik, som kommer att ligga på Kungsgatan 30, sker om en vecka, den 27 april.

Samsung konstaterar att butiken har ”en 150 kvadratmeter kombinerad demonstrationsyta och butik samt 60 kvadratmeter serviceanläggning” och ambitionen är att det ska vara ”en samlingsplats där besökare kan uppleva, inspireras och lära sig mer om den absolut senaste tekniken och innovationerna från Samsung”.

Produktmässigt kommer det finnas hela konkarongen med mobiler, plattor, mobiltillbehör, tv, ljud och vitvaror. Men även om ambitionen är att visa upp alla delar av Samsung så kommer fokus ligga på de mobila produkterna.

– Den nya butiken är ett resultat av vår ambition att komma närmare våra kunder och visa upp Samsungs bredd av produkter, tjänster och innovationer. Vi har skapat en samlingsplats för Samsungs olika produkter och lösningar, men också ett forum där våra kunder kan komma i direktkontakt med oss och få hjälp och råd runt dagens och morgondagens teknologi av våra rådgivare i butiken, säger Henrik Slotte, nordisk marknadschef för retail på Samsung.