Allt fler av de stora jättarna börjar erbjuda stöd för att bygga blockkedjor. I dagarna kom AWS med sin variant av blockkedjan som tjänst – Blockchain Templates, skriver Techcrunch. 

Sedan tidigare erbjuds liknande tjänster av IBM och Oracle och i dagarna lanserade även Huawei sin variant, Blockchain Service – de andra två stora kinesiska it-jättarna Baidu och Tencent har redan blockkedjeplattformar.

Läs också: IBM på gång med en billigare blockkedje-plattform – riktad till startups

I ett blogginlägg framhåller AWS chefsevangelist Jeff Barr att det fortfarande råder mycket oklarhet kring blockkedjan och refererar till en gammal sketch från Saturday Night Live där den fiktiva produkten Shimmer Floor Wax av en person beskrivs som en topping för desserter, av en annan som ett golvvax och av en tredje som bådadera.

Han konstaterar att en del ser blockkedjan som grunden för ett nytt monetärt system och ett sätt att underlätta internationella betalningar medan andra ser det som en distribuerad lista, och en datakälla som inte kan förändras, som kan användas för en mängd saker som logistik, försörjningskedja, markregistrering och annat.

Läs också: Svenska handlare har ögonen på Amazon – vad händer när jätten kommer hit?​​​​​​​

”Oavsett vilket så står det klart att det finns en mängd spännande möjligheter och vi arbetar med att hjälpa våra kunder att använda tekniken mer effektivt”, skriver Jeff Barr.