2014 råkade den forna it-jätten Yahoo ut för ett dataintrång där hackare lyckades norpa åt sig uppgifter om 500 miljoner användare. Ett gigantiskt cyberangrepp som företaget höll hemligt fram till 2016.

Beslutet att vänta med offentliggörandet har kritiserats av många experter och nu har den amerikanska myndigheten SEC beslutat att bötfälla Altaba, företaget som tidigare hette Yahoo, på 298 miljoner kronor för dröjsmålet. Det skriver Cnet.

”Yahoos misslyckande med att ha kontroller och rutiner för att bedöma sina cyber-upptäckter lämnade investerare i mörkret om ett massivt dataintrång” säger Jina Choi, chef för SEC:s San Francisco-kontor, i ett uttalande.

Läs också: Dataintrånget mot Equifax kan ha blivit det dyraste i företagshistorien

Exakt varför Yahoo valde att mörka intrånget är inget som företaget delat med sig av. Men Yahoos dåvarande vd Marissa Mayer har i ett förhör hos den amerikanska kongressen bett alla inblandade om ursäkt.

”De här stölderna inträffade under min tid, och jag vill verkligen be om ursäkt till varenda en av våra användare”, sa Marissa Mayer i en utfrågning förra vintern.