Microsoft Pay är Microsofts svar på Android Pay och Apple Pay. Den lanserades från början som Microsoft Wallet 2016, utan att ha gjort något större väsen av sig.

Men nu kanske något är på väg att hända med den här betalningslösningen. Nyhetssajten Techcrunch skriver att Microsoft under sin utvecklarkonferens Build meddelar att de ska integrera sin digitala plånbok med Outlook. Det här innebär att om ett företag skickar en faktura i ett mejl, och om mottagaren använder Outlook för att läsa det, så ska denne kunna betala fakturan direkt utan att behöva lämna programmet och starta en annan app.

Läs mer: Tredje gången gillt? Nu gör Google en ny push för att bräda Apple Pay

Till en början kommer den här tjänsten att rullas ut till ett begränsat antal Outlook-användare under de närmaste veckorna – och därefter ska den bredare utrullningen ske.

Det här sker också i samarbete med en rad bolag som utvecklar teknik för betalningslösningar som Stripe och Braintree.

Richard Alfonsi, som är chef över globala intäkter och tillväxt på Stripe säger till Techcrunch:

– Stripes mål är att öka internets BNP, och det gör vi genom att tillhandahålla verktyg och infrastruktur som gör det enklare att genomföra betalningar online från var som helst i världen. Vi tycker det är mycket spännande att arbeta med Microsoft för att driva betalningar i Outlook, och göra det möjligt för den som får en e-postfaktura eller räkning i Outlook att omedelbart kunna betala med ett par klick.

Läs mer: Milstolpen: Nu betalar svenskar oftare med appar än med kontanter

– Genom att korta ner tiden som krävs och göra det enklare att genomföra en betalning så kan Stripe och Microsoft hjälpa företag över hela världen att få ner antalet missade eller sena betalningar, och i slutändan öka deras omsättning.