70 000 organisationer och tre miljoner användare har i dag betalversionen av Slack, och totalt åtta miljoner använder samarbetsverktyget aktivt varje dag, rapporterar Reuters.

Slack uppger också att 500 000 organisationer totalt använder deras tjänst.

Det är betydligt fler än i september förra året då det var 50 000 betalande organisationer, två miljoner betalande användare och sex miljoner dagligen aktiva användare.

Trots ökningen har takten stannat av, och den årliga tillväxten ligger nu på 45 procent jämfört med 83 procent mellan maj 2016 och maj 2017. Men det förvånar inte analytikern Alan Lepofsky på Constellation Research, som tycker att Slacks tillväxt är mycket positiv.

– Jag väntar mig inte att Slack ska ha samma exponentiella tillväxt som initialt nu när marknaden är mycket mer konkurrensutsatt, säger han till Reuters.

Läs också: Slack-grundaren i stor intervju: ”Microsoft oroar mig”

Marknaden för samarbetsverktyg för arbetsplatser kommer enligt analysföretaget IDC att vara värd 3,2 miljarder dollar, runt 28 miljarder kronor, 2021.

Och det är de verkliga jättarna som är med och slåss om miljarderna, som Microsoft Teams, Google Hangout och Facebooks Workplace. Som en jämförelse används Microsoft Teams i dag av 200 000 organisationer, men antalet aktiva användare har företaget inte avslöjat.