Tidigare i våras undertecknade tusentals Google-anställda ett protestbrev mot att företaget förser ett kontroversiellt Pentagon-projekt, kallat Project Maven, med artificiell intelligens.

Googles teknik används för att tolka videobilder och skulle kunna användas för att förbättra precisionen i drönarattacker.

Läs mer: Tusentals Google-anställda protesterar mot eget AI-projekt

Nu skriver nyhetssajten Gizmodo att ”ett dussin anställa slutar i protest mot företagets fortsatta inblandning i Maven”.

Gizmodo har pratat med flera av de anställda som slutar, och de säger att det både finns en frustration över den här särskilda frågan, att Googles AI kan användas för drönar-krigföring, men också över hur beslutsfattandet sker. Det finns en uppfattning att Googles ledning har blivit mindre transparant mot sina anställda när det gäller kontroversiella affärsbeslut och att de är mindre intresserade av att lyssna på sina anställda än tidigare.

Läs mer: Efter protesterna mot AI-projektet: Google arbetar fram etiska principer

En av de anställda som beslutat sig för att lämna Google säger till Gizmodo:

– Vid någon punkt insåg jag att jag inte kunde rekommendera någon att börja arbeta på Google, när jag vet vad jag vet. Och jag insåg att om jag inte kan rekommendera någon att arbeta här, måste jag ju fråga mig varför jag själv arbetar här.

Google har tidigare beskrivit sitt bidrag till det här projektet som ”icke-offensivt”.