Klassiska Bredbandsbolaget grundades av it-entreprenören Jonas Birgersson 1998 och köptes upp av Telenor 2005 – nu slås det samman och tar samma namn som ägaren.

Det här meddelar Telenor Sverige i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen. Därmed blir Telenor helhetsleverantör inom bredband, tv och mobil kommunikation.

Även Glocalnet omfattas av sammanslagningen.

– Man kan säga att vi har varit förlovade i över tio år då vi delat både logga och organisation. Nu gifter vi oss och tar samma namn och blir därmed en ännu tydligare utmanare på marknaden, säger Patrik Hofbauer, vd för Telenor Sverige.

Läs också: Hovrätten: Bredbandsbolaget måste blockera The Pirate Bay

– Sammanslagningen gör oss till en ännu starkare spelare som helhetsleverantör då vi kan realisera synergier i vårt erbjudande mellan fast och mobil kommunikation för att möta våra kunders behov.

Bredbandsbolaget har enligt pressmeddelandet fler än 600 000 fiber- och bredbandskunder och knappt 500 000 tv-kunder som nu får Telenor som tjänsteleverantör. Bredbandsbolagets befintliga privatkunder kommer i samband med sammanslagningen inte att inte att få några förändringar i sina nuvarande tjänster.