Paypal betalar 2,2 miljarder dollar, vilket motsvarar ungefär 19 miljarder kronor, för det svenska fintech-bolaget Izettle som för bara några veckor sedan meddelade att de egentligen tänkte sig en framtid på Stockholmsbörsen.

Det här är Paypals största köp någonsin.

I en bloggpost på företagets hemsida skriver Izettles vd Jacob De Geer:

– Som ni kanske har hört så förberedde vi företaget för en potentiell börsnotering, men planerna har förändrats. Sent i den här processen hörde Paypal av sig och visade seriöst intresse av Izettle.

Läs också: Efter Spotify – nu ska nästa svenska techsuccé till börsen

De Geer skriver vidare att relationen mellan Paypal och Izettle inte är ny, utan de båda företagen har diskuterat olika sätt som de skulle kunna arbeta tillsammans på under flera åre.

– Men den här gången gick det verkligen fort att gå in i detaljerade diskussioner om hur vi skulle kunna förena våra styrkor.

Enligt De Geer kommer Izettle i stort sett att fortsätta arbeta som de gjort tidigare – med fokus på småföretag.

– De båda företagen kompletterar varandra, både vad gäller produkter och geografiskt.

Läs också: Här är de starkaste tekniktrenderna i Sverige just nu

Under hela 2017 omsatte Izettle 966 miljoner kronor, enligt Nyhetsbyrån Direkt. Justerad nettoomsättning, definierat som nettoomsättning med avdrag för förmedlingsavgifter och avgifter till kort- och betalnätverk, uppgick till 776 miljoner kronor. Bolaget har ungefär 500 anställda.

Enligt nyhetstjänsten Bloomberg så vill Paypal med köpet expandera i Europa och Latinamerika, samt stärka sin position inom småföretag.

– Småföretag vill i allt högre grad ha en hel portfölj av funktioner över alla kanaler, säger Paypals vd Dan Schulman till Bloomberg. Izettle passar oss perfekt på många sätt.