Apple brukar beskrivas som det största hotet mot svenska streamingtjänsten Spotifys herravälde när det gäller strömmade musiktjänster. Analytikern Justin Patterson på Raymond James, som arbetar med finansiell rådgivning, sätter dock stor tilltro till Spotify i det här rejset. Det skriver amerikanska nyhetskanalen CNBC.

Läs mer: Så ska Spotify hålla undan för Apple och Amazon: Fortsatta förluster

– Vi tvivlar på att Apple någonsin tar över Spotify när det gäller musik, säger han. Risken är väl snarare att Apple gör att Spotifys tillväxt saktar in på marknader där IOS har en stor installerad bas.

Även Amazon som växer på alla håll och kanter brukar beskrivas som ett företag som skulle kunna ge Spotify en match. Men inte heller den här it-jätten verkar Patterson tro kan matcha Spotify.

– Stora teknikleverantörer brukar beskrivas som det största konkurrerande hotet mot Spotify, men när vi undersöker deras marknadsstrategier, så ser vi få sätt som de skulle kunna intensifiera konkurrensen och locka till sig fler användare, säger han.

Google är ett tredje företag som vill konkurrera med Spotify och i morgon släpper de en ny streamingtjänst för musik, Youtube Music.

Läs mer: Nu kommer Googles utmanare till Spotify

Justin Patterson tror i stället att Spotify kommer att ha dubblat antalet betalande prenumeranter redan 2020 till 150 miljoner användare. Företagets satsning på marknadsandelar, nya geografiska marknader och familjeerbjudanden kommer att driva tillväxten.