Förra året gjorde Nokia comeback på smartphone-marknaden med ett antal nya Android-baserade modeller. Verksamheten sköts genom det finska bolaget HMD Global.

Under det första verksamhetsåret 2017 har HMD Global sålt 70 miljoner Nokia-telefoner och haft intäkter på 2,1 miljarder dollar. Nu planerar de att expandera.

Enligt nyhetsbyrån Reuters ska HMD Global fördubbla försäljningen som sker i deras kanaler på nyckelmarknader under det här året.

Läs mer: Nya Nokia är en raket på mobilmarknaden

– Vårt mål är att bli en av de ledande spelarna på den globala smartphone-marknaden, och vår framgång nu i början stärker vår tro på att vi kan fortsätta tillväxttakten under 2018 och där bortom, säger vd Florian Seiche.

Bland nya investerare i den här rundan märks DMJ Asia Investment Opportunity och Foxconns dotterbolag FIH Mobile. Den senaste investeringsrundan leds av Ginko Ventures, en fond ägd av Jean-Francois Baril, som har en bakgrund i Nokialedningen.

Läs mer: Nokia bekräftar: Nya Android-smartphones kommer 2017

Det första året har av allt att döma varit lyckat för HMD Global och deras Nokia-telefoner.

Enligt analysföretaget Counterpoint var Nokia under fjärde kvartalet 2017 nummer ett i världen när det gäller enklare telefoner. HMDs Nokiamärkta telefoner var under samma period nummer 11 på smartphones med en marknadsandel på en procent.