Netflix aktie har gått upp med nästan 82 procent under året medan Disneys sjunkit med fem procent. Det gjorde att Netflix marknadsvärde rentav gick förbi Disneys ett tag under gårdagen – det låg då på närmare 153 miljarder dollar, drygt 1 340 miljarder kronor, medan Disney låg ungefär 10 miljarder lägre. På kvällen var dock värderingen den omvända. Det rapporterar CNBC. 

Och trots att Netflix redan är en jättestor aktör så finns stor potential för att växa ytterligare tror analytiker som sajten talat med.

Läs också: Tung analytiker: Microsoft kommer att köpa Netflix

– Vi tror att Netflix fortfarande har en stor möjlighet framöver om man kan uppnå rimliga penetrationsnivåer internationellt, säger en Wall Street-analytiker.

Och Nat Schindler, analytiker på Bank of America Merrill Lynch, skrev i ett utskick till sina kunder i dagarna att Netflix kommer att möta olika nivåer av konkurrens och regleringar på varje enskild marknad som man ger sig in i men att bredden på innehåll gör det möjligt för dem att bli dominerande inom streamingtjänster på nästan alla marknader.

Läs också: Norden i topp på streamingtjänster – och det är Netflix som är populärast

Att Netflix nu tampas på Disney på allvar har fått Disney att satsa mer aggressivt på streamingtjänster. Så sent som för en månad sedan rullade man ut en ny tjänst i USA, ESPN+, som riktar sig direkt till konsumenterna. Det är i första hand en sportkanal men kommer att också innehålla Disneymaterial nästa år.