Flera stora amerikanska nyhetssajter har blockerat sitt innehåll för europeiska besökare. Detta då de inte hunnit GDPR-anpassa sin verksamhet.

Enligt BBC ska det vara nyhetssajter kopplade till mediehusen Tronc och Lee Enterprise som valt att stänga ute oss européer. Vilket betyder att det inte går att läsa sajter som Los Angeles Times, Chicago Times, Chicago Tribune och New York Daily News.

Läs också: GDPR: Här är allt du behöver veta om EU:s nya dataskyddsregler

I skrivande stund är det oklart när, eller om, innehållet kommer att bli tillgängligt i Europa igen. Men om man får tro meddelandet som europeiska läsare möter på sajter så arbetar sajterna med en lösning.

”Tyvärr är vår sajt just nu icke tillgänglig i merparten av de europeiska länderna. Vi arbetar med problemet och tittar på valmöjligheter för att erbjuda vårt digitala innehåll till den europeiska marknaden”, står det på Los Angels Times sajt.

Nyhetssajterna New York Times och CNN är fortfarande tillgängliga för europeiska läsare, såväl som Washington Post och Time Magazine förutsatt att man godkänner deras nya avtal.