Det uppger branschtidningen Resumé under fredagen med hänvisning till källor.

Prislappen sägs ligga på 10 - 12 miljarder kronor.

– Vi har inga kommentarer, svarar Ralf Bagner på Telias pressavdelning när Nyhetsbyrån Direkt frågar om uppgifterna stämmer.

Om affären går i lås ska affären offentliggöras före midsommar, enligt tidningens källor som också uppger att förhandlingarna pågått sedan förra hösten.

Läs också: Netflix bara växer – nu ikapp Disney

I affären ingår en möjlighet för Bonnier att behålla en minoritetspost i Bonnier Broadcasting, skriver Resumé. Bonnier Broadcasting omsätter omkring 8 miljarder kronor och gör ett ebita-resultat kring en halv miljard. Affären berör över 1.000 anställda i Sverige och Finland, enligt tidningen.

Vid lunchtid bekräftade Telia att samtal förs med Bonnier.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att man har noterat spekulationer i media rörande ett potentiellt förvärv av Bonnier Broadcasting. ”Som Telia Company tidigare har sagt så är innehåll en viktig del av företagets framtida strategi och vi undersöker kontinuerligt möjligheter inom detta och andra områden. Samtalen med Bonnier är en del av det arbetet”, skriver Telia.

Telia har för närvarande inte några fler kommenterar, men uppger att det kommer att kommunicera mer om och när det finns något att berätta.

Nyhetsbyrån Direkt