Testare testar nytt

Hamdija Jusufagic startade testkonsulten System Verification 2002. Nu tar han och bolaget nästa steg genom att bygga ett ekosystem av specialistbolag och partnerskap både i Sverige och utomlands. Första bolaget ut är Reeinvent, ett utvecklingsbolag som är specialiserat på att hantera och bygga om legacysystem.

Hamdija Jusufagic.
Hamdija Jusufagic.

Som orsak till förändringen anger System Verification att branschen har utvecklats mot allt mer automatisering, datavalidering och säkerhet, vilket gör att kunderna måste bli mer innovativa i användningen av nya teknologier.

– Reeinvent ingår i ett ekosystem av bolag, som ska växa fram åren framöver. Våra kunder kommer att kunna få specialteam med handplockad spetskompetens från våra olika bolag. Det är en flexibel och effektiv modell för att kunna hantera förvaltning och innovation samtidigt, säger Hamdija Jusufagic, som nu lämnar vd-rollen för att istället fokusera på det nya ekosystemet och en expansion utomlands.

Inledningsvis kommer han även vara ansvarig för Reeinvent.

Erik Björhäll.
Erik Björhäll.

– Vi är redo för ytterligare expansion utomlands efter att under sexton år byggt en stabil struktur i Sverige och Bosnien, säger han.

Ny vd på System Verification blir Erik Björhäll, som har varit på System Verification sedan 2004 i flera olika roller, senast som operativ chef.

– Jag är mycket tacksam och stolt över förtroendet, och ser fram emot den spännande utveckling vi har framför oss. Vi har en stark position på svenska marknaden och en agil organisation som gör oss snabbrörliga. Nu gäller fortsatt tillväxt i Sverige genom att utveckla vår affär med strategiska partnerskap och etablering i nya regioner, säger Erik Björhäll.

Infront hämtar vd på Ricoh

Infront IT-Partner byter vd. Fredrik Pürkner har lett bolaget under fem år, från tolv anställda och 60 miljoner kronor i omsättning till att idag ha drygt 50 anställda och en omsättning på 366 miljoner kronor. Nu tar han istället plats i styrelsen.

infront
Patrik Holmström och Fredrik Pürkner.

Ny vd blir Patrik Holmström, som hämtas från Ricoh, där han har varit försäljningsdirektör de senaste tio åren.

– Patriks erfarenhet av sälj och marknad passar som hand i handsken för Infront och med hans erfarenhet som ledare inom både print- och it-branschen såväl som inom idrottsrörelsen ser vi fram emot en mycket spännande utveckling tillsammans, säger Infront IT-Partners styrelseordförande Per Apelgren.

– Jag har följt Infronts spännande resa under ett antal år och har alltid uppfattat dem som ett spännande tillväxtbolag med högt kundfokus och positiva medarbetare. Under rekryteringsprocessen förstärktes mina uppfattningar om att Infront är ett modernt, hungrigt företag som vill mer. Med mina erfarenheter inom försäljning, service och ledarskap kommer jag att bidra till Infronts fortsatta framgång, säger Patrik Holmström, som tillträder den 1 juni.

Kontorskrängare gör ledarrockad

Anders Brismo.
Anders Brismo.

Dsolution, som säljer kontor som tjänst, byter vd i form av en rockad. Ordförande Anders Brismo blir vd och nuvarande vd Fredrik Snickars axlar rollen som arbetande styrelseordförande med fokus på affärsutveckling.

Bytet sker den 1 juni och bolagets ägare bedömer att positionsbytet kommer att gynna bolaget på flera sätt. Fredrik Snickars, som var med och grundade Dsolution för 13 år sedan, har lett bolaget sedan 2005. Nu blir han alltså arbetande styrelseordförande, med ansvar för förvärvsstrategier och etableringsplanering.

Anders Brismo, som varit styrelseordförande sedan 2014, har tidigare lett bolag inom såväl kontorslösningar som it och telekom.

– Jag har jobbat med utveckling av företag i hela mitt yrkesliv. Dsolution har gjort en fantastisk resa hittills och det ska bli kul och spännande att operativt få leda Sveriges bästa leverantör av helhetslösningar för kontor. Vår övertygelse är att min bakgrund och personlighet ska passa den fas som Dsolution står inför idag, säger Anders Brismo.

Får nyckelroll på Nordnet

Rasmus Järborg.
Rasmus Järborg.

Rasmus Järborg har blivit rekryterad till rollen som chief product officer på Nordnet. Han kommer närmast från SEB där han i rollen som strategichef varit ansvarig för bankens digitalisering och digitala kanaler, inklusive webb och app.

Cpo-titeln innebär att han får övergripande ansvar för Nordnets produktutveckling, inklusive digitala kanaler och design. Rasmus Järborg har en lång karriär inom finansbranschen bakom sig, där han tidigare även arbetat på den globala investmentbanken UBS.

– Rasmus är en drömrekrytering som gör att vi kan ta nästa steg i att realisera vår ambition om att skapa världens bästa användarupplevelse inom sparande och investeringar. Med ett öga för globala trender inom såväl digitalisering och finans, och en förståelse för hur det ska översättas till bra och innovativa produkter för de nordiska spararna, är han en perfekt blandning av de kompetenser vi behöver, säger Peter Dahlgren, vd på Nordnet.

– Nordnet har resurser att kunna förverkliga sina höga ambitioner, och jag ser fram emot att tillsammans med teamet och kunderna realisera de idéer jag har inom produktutveckling. Det känns mycket inspirerande att komma hit, bolaget har ett starkt varumärke på nordisk basis, och jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor ta erbjudandet till nästa nivå, säger Rasmus Järborg, som tillträder i höst.

Efter att Nordnet avnoterades från börsen i februari 2017 har man valt att göra en kraftig satsning på kunderbjudandet på de nordiska marknaderna.

– Rasmus huvuduppdrag är att öka takten i vår produktutveckling och på allvar realisera ambitionen om att skapa världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar. Det handlar bland annat om att bygga ut våra digitala rådgivningstjänster och att utveckla den bästa webbsidan för sparande på nordisk basis, säger Peter Dahlgren.

Han blir Sigmas testgeneral

Adnan Sorlija.
Adnan Sorlija.

Sigma IT Consulting i Malmö har startat ett nytt affärsområde, Test & Quality, som ska komplettera bolagets erbjudande inom analys, beslutsstöd och projekthantering. Adnan Sorlija är ny konsultchef för Test & Quality med uppdraget att bygga upp testenheten och tjänsteområdet tillsammans med övriga medarbetare på Sigma IT Consulting.

– Jag är otroligt glad för möjligheten att bli konsultchef inom affärsområdet Test & Quality. Det är spännande att Sigma gör denna satsning inom testområdet. Test är något som jag brinner för och att kunna kombinera detta, tillsammans med min andra passion som är ledarskap, är en fantastisk kombination. Jag tror starkt på idén att ger du en människa en möjlighet som de brinner för, så kommer underverk att ske, vilket också återspeglas i Sigmas företagskultur, säger han.

Mattias Berglund, affärsenhetschef på Sigma IT Consuting säger:

– Sigma är ett kunskapsbolag med många duktiga och vassa medarbetare. Konsulterna och deras kompetens är vår största tillgång och vi jobbar hela tiden med att utveckla oss. Nu när vi inför det nya satsningsområdet Test & Quality så förstärker vi strategiområdet ytterligare och kan på så vis ge ett större värde till våra kunder genom att erbjuda en helhetslösning direkt från Sigma.

Prevas bygger om

Bengt-Erik Lindgren.
Bengt-Erik Lindgren.

Bengt-Erik Lindgren är ny styrelseordförande i teknikkonsulten Prevas, en roll han tar över efter Göran Lundin, som har avböjt omval till det uppdrag han har haft sedan 2000. Bengt-Erik Lindgren har tidigare bland annat varit vice vd på Swedbank.

Och han är inte den enda nya i styrelsen. Det är flera ledamöter avböjt omval till årsstämman 2018, vilket medfört att tre personer har blivit nyvalda, Pia Sandvik, Christer Parkegren och Joakim Alkman.

Göran Lundin ingår, tillsammans med Bengt Stillström och Mikael Sundquist, i företagets valberedning.

Lime rustar vidare

Marlene Forsell
Marlene Forsell.

Det Lundabaserade crm-bolaget Lime, tidigare Lundalogik, plockar in Swedish Matchs förra finanschef Marlene Forsell i styrelsen.

– Jag är väldigt glad att Marlene har accepterat att bli styrelseledamot i Lime. Jag är övertygad att hennes omfattande erfarenhet kommer bidra till Limes framtida tillväxt samt vara ett stort stöd inför kommande projekt, säger styrelseordförande Peter Larsson.

– Lime är ett otroligt välskött bolag med en stark generisk tillväxt. En av företagets främsta styrkor ligger i förmågan att ligga steget före i att förstå vad kunden behöver för att stärka sin verksamhet och att hela tiden vara närvarande i genomförandet. Med denna modell har företaget tagit en ledande position i Sverige. Jag ser nu mycket fram emot att ta del av företagets fortsatta resa och tillväxt även utanför Sverige, säger Marlene Forsell.