Vahid Zohali lämnar efter sommaren jobbet som Stockholmschef på CGI och blir istället ny Sverige-vd på DXC, den nya konsultjätte som skapades när CSC fusionerades med HPE:s konsultverksamhet.

Och på andra sidan svängdörren står DXC:s nuvarande Sverige-vd Peter Arrhenius redo att ta över Vahid Zohalis jobb på CGI. Båda kommer att börja sina respektive nya jobb efter sommaren.

– Ja, det stämmer. De har letat efter en vd och har kontaktat mig. Det blir en spännande utmaning, säger Vahid Zohali om sitt nya uppdrag.

Det var så sent som i höstas som Vahid Zohali tog klivet över från Tieto till CGI, där han har varit chef för konsultjättens verksamhet i Stockholm. Men det blev alltså bara ett knappt år på CGI.

– Den här möjligheten dök upp och det var något jag inte kunde tacka nej till. Sedan är det så klart tråkigt att lämna vänner och kollegor på CGI, säger han.

De båda bolagen gick igår ut med informationen internt, men officiellt har det inte kommunicerats än, vilket gör att Peter Arrhenius är fåordig om hur han ser på bytet och att börja hos CGI

– Jag väljer inte kommentera något i dagsläget, säger han.