I februari stämde det ryska säkerhetsföretaget Kaspersky Lab den amerikanska staten, efter att deras produkter bannlysts från alla amerikanska myndigheter. Ett beslut som Kaspersky menade bröt mot USA:s grundlag, då de bestraffades utan rättegång.

Nu rapporterar Reuters att en federal domare i USA avslagit Kasperskys stämningsansökningar.

”NDAA [de amerikanska lagar som styr försvarets budgetering] straffar inte Kaspersky Lab. De eliminerar en uppfattad risk för nationens cybersäkerhet, vilket medför att en liten inkomstkälla försvinner för ett stort multinationellt företag”, säger domare Colleen Kollar-Kotelly i ett uttalande som The Register tagit del av.

Läs också: Efter spionanklagelserna: nu öppnar Kaspersky Lab ett datacenter i Schweiz

I ett uttalande till nyhetssajten Engadget bekräftar Kaspesky Lab att de kommer att överklaga.

”Kaspersky Lab är missnöjda över rättens beslut om våra konstitutionella utmaningar mot den amerikanska regeringens förbud mot våra produkter och tjänster. Vi kommer med kraft att överklaga”, säger en talesperson för Kaspersky Labs till Engadget.

Det var i september förra året som den amerikanska säkerhetsmyndigheten Department of Homeland Security (DHS) bannlyste Kasperskys produkter från all statlig verksamhet, då de ansåg att säkerhetsjätten kunde vara i maskopi med rysk underrättelsetjänst.